Äggmuffins till mellis

Blir mycket kokt ägg till mellis. Och det är helt okej men jag känner att jag skulle vilja varierar mig då och då. Hittade detta receptet på Äggmuffins i "Ferry Food". Enkla att göra och man kan variera "smaksättningen". Går också bra att frysa och bara tina (nog bäst att ta fram kvällen innan typ för annars blir de nog lite torra om man kör för hårt i micron).

Recept (10-12 st)

Grunden är: 10 ägg, 1 dl grädde, 2 dl riven västerbottenost, salt och peppar (jag skippade salten för jag undviker det så mycket som möjligt).

Fyllningsförslag: stekt bacon, ost (brie, mozzarella, parmesan, feta), soltorkade tomater, oliver, skinka, rödlök, örter, broccoli. Testa dig fram till din favorit eller tar rester ur kylen.

Rör samman grundingredienserna, häll i muffinsformar, lägg i fyllning, in i ugnen ca 20 min på 175-200 grader. Voila!

Receptet i boken
Hmm inte kanelbullar här inte men man tager vad man haver
(smeten är lös så jag fick ta flera formar till en muffins)
Grundsmeten 
 Steka bacon
 Voila det färdiga resultatet!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass