Krämig kyckling i ugnen

Och nu dagens tredje recept från förmiddagens köksduty. Detta kommer från "LCHF-husmankost" och är ett kycklingrecept. Hade nämligen kycklingfiler i kylen som behövde tillagas plus att jag älskar kyckling. Min mor tror ibland det kommer växa ut vingar på mig :-) och detta var makens favorit!

Recept (4 port)

Ingredienser
 • 8 champinjoner (jag tog mycket mer för jag tycker det är gott)
 • 1 paket tärnat bacon
 • 5 dl vispgrädde
 • 2 msk hackad färsk timjan (hade inget så det fick bli en dos torkad timjan)
 • 2 msk hackad färsk persilja (nope inte det heller)
 • 1 tsk salt (skippade jag - tillräckligt från baconet)
 • 2 krm svartpeppar
 • 4 kycklingfiléer
 • 1 dl jordnötter (skippade jag)
Nu kör vi:
Dela kycklingen i lagom bitar och lägg i formen
Knaperstek bacon och strössla över kycklingen
Skiva svampen och stek i baconfettet, häll på grädden och smaksättningen och låt det puttra en stund
Häll över kycklingen och baconen. Jag toppade med lite riven ost ovanpå och in i ugnen
225 grader i ca 25 minuter tills kyckligen är klar
Färdigt - toppad med jordnötter och servera

Det står också att man kan byta ut kycklingen mot tex lax. Tror det borde går bra med fläskfile också. Och man kan smaksätta med det man gillar tex chili, vitlök eller någon färsk ört. Tillbehör kan vara en fräsch sallad eller rostade grönsaker. Och vill man inte köra LCHF så kan man ju ha ris, pasta eller potatis till.

Receptet i boken
 Färdigt!

Kommentarer

 1. Vad ska ugnen ha för temp? Står 25 grader i 25 min :-) Vi körde på 225, 125 lät lite "kallt" :-)

  SvaraRadera
 2. Ojdå det ska vara 225 grader - helt rätt!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass