Träningsminuter...

Jag tyckte det var väldigt kul med zumbapartyt i Malmö. Visserligen kunde det har varit med folk men å andra sidan så steppa ju ingen en på tårna. Och livebandet var suveränt. Det var kul att så många från Studio S var där. Många hälsar man ju på och kanske utbyter några få ord innan eller efter ett pass. Men nu fick vi tillfälle att prata mer och det tyckte jag var roligt.

Nu kan jag också meddela att jag har uppnått 79% utav mitt MMM dvs MinutMåletiMaj (tyckte jag fick hotta upp det med en lite snitsig förkortning). Det betyder att jag har tränat 1980 minuter utav det uppsatta målet på 2500. Och då är det 520 kvar tills fredagmorgon. Det ska jag fixa!

Fick en fråga hur jag satte upp mina mål med träningsminuter. Det hela började förra sommaren efter midsommar då jag hade insett vad som höllt på hända dvs att jag snart var tillbaks på min ursprungsvikt (NO!). Behövde då ett väldigt konkret tillvägagångssätt att sätta upp mål och att mäta dem. Framför allt komma igång med träningen igen.

Fick samtidigt tipset om FunBeat och att det var ett kul sätt att ha koll på sin träning. Och jag måste säga att efter snart ett års användade så är det suveränt för mig. Gillar att se resultat och att "pricka av" det jag gör. I början hade jag ingen aning om hur många minuter. Men när jag började min resa 2008 satte jag upp ett mål med 4-5 träningspass i veckan.

Därför tog jag 5*60 och det blev 300 minuter. Satte sedan upp målet att from då i början på juli till årets slut skulle jag träna 300 minuter per vecka. All träning/rörelse räknas och att 80% eller mer av målet var ett godkänt resultat. Gick jag 10 minuter så räknades det. Resultet kan ni läsa om i början på detta året i bloggen - närmare bestämt här (någonstans i mitten av inlägget).

Men sen under Challengen detta året var det dags att trappa upp målet och utmana sig själv. Så då satte jag att 300-350 minuter av träning per vecka ska avklaras. Och 10 minuters promenad is not doing it anymore. Utan lite tuffare träning måste till och viktminskning ska ske. Resultatet? So far so good :-) Utvärdering av min 152 dagars Challenge kommer ju den 3 juni och jag vill ju inte ta ut något i förskottet... Men man kan sammanfatta med att målet har passerats med råge och jag är jäkligt stolt över det!

Kommentarer

  1. Tack för din info om träningsminuterna! Tror jag ska satsa på det till mitt nästa halvår med lchf, är ju kul med utmaningar!=) Du är så duktig!!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Ja testa det! Tack Åsa detsamma - följer dig! Kram!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass