LCHF-skolan: Frukosttips

För att få en bra start på dagen måste man äta frukost. Innan jag påbörjade min hälsoresa så skippade jag ofta frukost, åt sen lunch och sedan fullkomligt vräkte i mig allt jag kom över. Numera ser jag till att äta med ca 3,5-4 timmars mellanrum. Det är det som fungerar för mig annars börjar jag funderar på allt möjligt och helt plötsligt sitter jag med värsta sockersuget.

Så här tänkte jag komma med lite frukosttips. Kommer också lägga upp min recept här på bloggen.
 • Omelett
 • Yoghurt/fil med bär och nötter
 • Smoothie (mjölk, grädde, bär)
 • Kokta ägg med räksallad
 • LCHF pannkakor med bär och grädde (lyx)
 • Äggröra med bacon
Dessa är de jag kör men det finns ju en massa andra varianter. Tex kan man baka LCHF-bröd och äta med mycket smör och pålägg. Jag har inte kommit dit än men ska testa en dag att baka det. Huvudsaken du tänker på mycket protein och fett. Undvik bröd och juice som får blodsockret att skjuta i höjden.

Jag märker verkligen skillnad att när jag äter denna typ av frukost så blir jag inte så sugen på en massa socker och jag håller mig mätt längre. Så mitt råd till alla som är sockerjunkies - testa dessa och se till att du äter tillräckligt samt dricker mycket vatten så kanske du också märker någon skillnad.

Kommentarer

 1. Det finns bröd som heter carbzone och finns i en hel del affärer att köpa. De har en egen hemsida. Bröd innehåller ca 3,4 kolhydrater/skiva. Jättegott bröd. De har även pasta (inte så god) Kerstin

  SvaraRadera
 2. Tack Kerstin för tipset! Har hittat till deras sajt och försökte beställa men just då vart det något tekniskt fel så det blev aldrig av. Får kanske på det igen! Tack!

  SvaraRadera
 3. Jag har också letat efter sidan - men den hittas inte! Konstigt...

  SvaraRadera
 4. ....åsså behöver jag verkligen frukosttips... är så trött på ägg att jag DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR ;)

  SvaraRadera
 5. Nä vet inte riktigt men de har en fb-sida. Kanske kan undersöka därifrån plus att det finns olika mataffärer som har deras produkter. kolla här: http://www.facebook.com/#!/CarbZone?sk=info

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass