Tinas smoothie

Har inte druckit smoothie på ett tag eller rättare sagt proteindrink i mitt fall. Men igår vart det dags efter simningen. Hade köpt färdig fruktpåsar på Coop i helgen. Visserligen innehåller de banan vilket inte är optimalt LCHF men ibland tager man vad man haver och gör det bästa av det.

Annars kan man ju köra ner vad man gillar och har hemma. Till exempel färska eller frysta  jordgubbar, hallon och blåbär är bäst ur LCHF synpunkt. Jag gillar när man använder fryst frukt/bär för då blir smoothien krämigare och mer glasslik.Vidare då jag är lakosintolerant så använder jag mig av tex havremjölk, sojamjölk och laktosfri vispgrädde. Jag brukat mixa så tar det inte smak utav en specifik mjölk. Så ca en dl utav varje vätska eller lite blandning så det blir 3 dl.

Vispgrädden har tillkommit i och med LCHF och smoothien blev VÄLDIGT god utav grädden. Dock känns det fortfarande lite för lyxigt på något sätt dvs borde jag som vill gå ner i vikt verkligen dricka grädde? Fast jag blev mätt och inte alls sugen på något mera för kvällen - that we like.

Jag har även i proteinpulver nu när jag tränar så mycket. Obs! Jag är ingen expert men ibland använder jag detta som en måltidsersättare. Eller gjorde tidigare så jag hade lite hemma. Tänkte det kan inte skada. Har även köpt lite nya smaker som jag ska testa under sommaren. Återkommer om det.

Gör så här:
  • Släng innehåller från en fruktpåse i mixern
  • Lägg i eventuellt proteinpulver
  • Häll på 3 dl mjölk/grädde
  • Mixa och häll upp. Färdigt!
PS! En tips här också som jag läste i en av LCHF kokböckerna. Frys in istärningar utav grädde och släng ner så blir det ju också krämigare dvs samma som jag gillar att använda fryst frukt/bär. Kan vara värt ett försök.

Fruktpåsarna jag köpte
 Ner i mixern plus proteinpulvret
 Mina "mjölkblandningar" just nu
 Voila!

Kommentarer

  1. Mums! Det där ser gott ut. Ska prova när jag slutar äta pulver.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass