Dag 122 - Hmm ibland bli man lite mörkrädd

Alla som läser denna bloggen vet att jag dragit ner på kolhydrater avsevärt och följer LCHF fast på mitt sätt. Vad menar jag med det? Jag tror på att var och en känner sin kropp bäst och vad som funkar för att man ska må bra. Och det som funkar för mig funkar inte alltid för en annan.

Därför är jag visst villig att dela med mig utav tips och råd. Eller förklarar hur det funkar för mig. Men är alltid noga med att påpeka att man måste testa sig fram och hitta sin metod. Hatar när det blir sektvarning på saker och ting. Sådant ger mig alltid rysning. Varför inte låta var och en köra sitt race liksom?

Dock finns ju dessa fanatiska människor inom alla "metoder" tex GI, Viktväktarna eller pulverdieterna. Och just nu är LCHF på tapeten och då är det många som hoppar på det tåget. Även de med en väldigt stark övertygelse. Hittade idag till en blogg där tjejen som skrev var helt övertygad om att LCHF kunde typ bota alla sjukdomar.

Jo jag tror absolut på att kosten påverkar vår kropp oerhört mycket. Till exempel blir min hud mycket friskare dvs ej så torr och kliar mycket mindre om jag undviker socker. Eller min mage mår mycket bättre när jag undviker laktos. Men jag tror fasiken inte på att en metod kan bota alla krämpor och på alla människor.

Åter igen bara för att det funkar för mig betyder inte att det är lösningen för en annan. Blir fasiken mörkrädd för fanatiska människor. Men kom ihåg de finns inom alla "läror" och det gäller att bilda sin egen uppfattning. Därför är mitt råd - läs på, tänk till med sunt förnuft och pröva dig fram tills du hittar din metod!

Kommentarer

 1. Hear hear!

  Man måste verkligen hitta sin egen väg... :-)

  SvaraRadera
 2. Du har så rätt!=)

  SvaraRadera
 3. Kloka ord från en klok kvinna! För mig funkar det med GI uppblandad med godisdagar. Då mår jag bäst!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass