Not my cup of tea

Okej hjälpte ju inte att min mobil ringde precis i avslutningsstretchen och jag fick rusa ut. Tycker inte om att göra så men denna veckan är jag ju på hantverks-duty så då har man inget val. Det var Lutz som ringde och ville leverera och montera min monstergarderob 1 ½ timme tidigare. Yikes in i bilen och rusa igenom duschen för att kunna öppna dörren påklädd.

Men åter till ämnet dagens träning. Inledde med en timme på löpbandet i intervaller med 3 kgs hantlar, incline 8,0 etc. Sedan var det dags för gympinnen. När jag säger att det inte var min cup of tea så beror det mer på min kropp än på pinnen.

Mina svaga punkter är ju mina axlar och deras rörlighet men det har ju blivit mycket bättre detta året, min svanskota som blivit mycket bättre men som gör det svårt när man ska ligga ner på rygg och upp med benen i luften - all belastning hamnar ju där samt mina knä. De sistnämnda har ju fått bära på rätt många extra kilo och det märks.

Därför funkar tex TRX mycket bättre för mig. Dels så står man mest, man kan variera rörelserna efter sina egna förutsättningar och mina axlar klara det bättre. Annars tror jag helt klart att Gymsticks är ett jättebra alternativ om man vill variera sig, om man inte kör så mycket styrka/core själv utan vill göra det i grupp.

På fredag ska jag testa ViPR på Sportlife City i Malmö. Ska bli lika intressant det :-) Vad det är? Ett tungt rör man gör rörelser med http://www.viprfit.com/ Risken är väl att jag hindras av mina axlar även här. Men testa måste jag så får jag se hur det blir. Har du testat?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass