Fortsätt till huvudinnehåll

Dagens reflektioner so far...

  • Bröd är himmelens gott. Speciellt nybakat surdegsbröd men ärligt Jensen är det värt att ha ont i magen i 3 timmar efteråt?
  • Det är bra för mig att promenera. Det passar mig mycket bättre än löpning! Samma friska luft men för mig mer meditativt vilket är vad jag behöver för att stilla en hjärna där det alltid är full fart. Och det sliter inte på min kropp. Likaså tidigare har jag alltid lyssnat på ösig musik men dagens upptäckt är att jag ska lyssna på lugn musik. Rogivande, jag samlar energi, rensar tankarna samtidigt som jag rör på mig. Win - win liksom :-)
  • Jag älskar att peppa och pusha andra när de tränat tex på mina kettlebellspass. Men jag älskar ännu mer att träna själv. Blev så himla besviken idag när jag insåg att jag ska hålla ett pass den 6 juni vilket gör att jag inte kan vara med "Actic Training Day Outdoor Edition" i Skrylle. Verkar så himla skoj och nu sitter jag och slår på mig själv för att jag tackat ja till att hålla ett pass just den dagen. Jag vill ju också leka!!!
  • Blev uppringd imorse utav Caroline på Itrim. Hon ville att jag skulle gå modevisning med Itrim på Stortorget i Lund nästa onsdag. Kuligt tyckte jag och tvekade inte ens. Tyvärr är det samma tid som min föreläsning så av det skälet fick jag tacka nej :-( Men jag har ju kommit en bit när jag inte ens nojade över att ställa upp utan såg det som självklart att utmana mig själv.
  • Funderar över min föreläsning och jag kommer ändra en hel del från sist jag höllt den. Slog mig bl.a. att om 2012 var året då jag lärde mig hur kroppen fungerar - både näringsmässigt och motionsmässigt. Så är 2013 året då jag lär mig hur min knopp fungerar. Och jag är övertygad om att det kommer ge mig sista pusselbiten dvs de 3 M:en - Mat, Motion och Mentalt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…