Förändring kan vara bra!

Jag är en rutinmänniska utav stora mått som en sann Stenbock :-) Men det är så jag trivs med att planera, göra listor, göra vissa saker på ett visst sätt eller vad det nu kan vara. Därför älskar jag kanske inte förändringar. I alla fall förändringar utanför min kontroll eller mitt val. Det vill säga jag håller inte fast vid något bara för saken skulle utan rutinerna kan skifta hej vilt. Jag hoppar på saker utan att tänka så mycket på konsekvenserna vilket ibland rubbar mina vanor lite för mycket.

Men jag ser alltid till att återfå fokus efter en tid annars mår jag helt enkelt inte bra. Plus att vissa saker är ju bara ens dagliga rutiner utan att man reflekterar. Fast å andra sidan alla förändringar är ju inte av ondo. Vissa förändringar kan vara skrämmande just på grund av att det är utanför ens kontroll men de kan ändå sluta med ett gott resultat. Till exempel när man hör att någon blivit uppsagd från ett jobb och den osäkerheten som följer. Men att det faktiskt kan leda till att man hitta något jobb som man är bättre lämpad för.

Just förändring är något jag har reflekterat över denna veckan. Förändring i vad som är viktigt med mitt liv tex vad är rätt balans för mig med träning, kost och aktiviteter kring dessa? Ska fokus ligga på mig själv eller andra? Vad vill jag egentligen? Jag är ju inte färdig med min hälsoresa (blir man det någon gång...) och vad måste jag prioritera för att må bra? Denna veckan var ju också mitt tredje pass med "nya" PT-Katarina samt igår var jag och klippte mig hos en ny frisör efter att ha gått i typ 10 år till samma (rutinmänniska vad det ja...). Jobbigt :-)

Efter gårdagens pass med PT-Katarina så gick jag till jobb med ett stort leende på läpparna. Plus en blåslagen vänsterarm och vänsterfot som skriker lite. Ja inte pga utav träningen utan att jag halkade i stentrappa ner från gymmet... Fast nu tillbaka till träningen. Fokus ligger på rörlighet, stretch plus kuligheter utan prestationskrav. Detta innebär att 40 minuter ägnas åt de två förstnämnda i olika övningar och varianter. Märker redan stor skillnad men jag måste också skärpa till mig och öva själv...

Den sista delen är kuligheter som igår var: 12 minuter utav 10 marklyft med kettlebell, 10 push press med stång och 5 armhävningar - hur många varv hinner jag? Började med en 16 kgs kb men efter 2 varv bytte jag till 20 och stången var den vanliga som väger 10 kilo som ska pressas upp från bröstet upp på raka armar ovanför huvudet. Tror jag hann 6½ varv men något jag har satt upp för mig nu är att fokusen ligger inte på prestation. Dvs jag vill köra hårt och utmana mig själv men med gläjde utan att jaga rekord.

Var ju himla nervös innan det blev bestämt att jag skulle "jobba med" PT-Katarina. Jag var ju van vid PT-Malou och vi hade vår grej och våra rutiner. Och visst önskar jag av hela mitt hjärta att PT-Malou inte blivit sjukskriven. Fast nu känner jag mig mer och mer bekväm med PT-Katarina och jag har fått en nytändning för träningen igen. Antagligen just för att det är en ny människa, nya mål,    nytt gym. Visst de sista passen PT-Malou och jag körde var ju lite vissna dvs jag var i början på de första veckorna på Itrim och hade inte samma energi så det gör ju sitt till också.

Men efter gårdagens pass så kände jag att nämen detta funkar ju och jag är helnöjd fast jag saknar PT-Malou. När vi ändå är inne på träning. Mitt årskort på Studio S går ut om två veckor. Och jag funderar på att inte förnya. Har ju tränat där i 5 år och känner stället samt människorna utan och innan. Dock betyder det också att it is the same dvs jag kan i princip gruppschemat utantill, samma instruktörer, samma tränade medmänniskor och samma pass. Plus att om jag ska vara ärlig så sitter mycket ångest i väggarna för mig har jag märkt.

Speciellt i stora gruppsalen för när jag var som tyngst var det ju inte med glädje jag gick dit. Försökte gömma mig längst till höger mot mitten/bak, kände mig inte bekväm i träningskläderna som inte passade, kunde inte utföra hälften utav övningarna, kände mig bara inte hemma! Och jag har märkt att det är nog en stor anledning till att jag undviker gruppassen dels är det same same men framför allt jag får en konstig magkänsla och helt plötsligt kan jag inte utföra vissa övningar...

Känner absolut inte så med mina kettlebellspass för det är ju nytt för i år dvs inte förknippat med fetmaångest och obekväma känslor. Men känner att jag behöver en nytändning och nya träningsrutiner. Har ju lyxen att ha en jättebra crosstrainer, kettlebells, gummiband, TRX m.m. hemma så jag får till riktigt bra pass. Men jag älskar ju gruppass - framför allt dans och cirkelpass. Likaså tung styrketräning a la gym.

Därför är planen att i början på juni köra en testvecka på Actic Högevall. Det ligger knappa 5 minuters gångväg från mitt jobb. Där jag kan parkera i garaget och gå till gymmet. Kvittar ju om jag kör till Studio S och träna på morgonen för att sedan köra till jobb eller att köra direkt till Lund. Likaså på kvällen dvs kan ju gå direkt till gymmet efter jobb. Men först vill jag testa gymmet för att se om jag skulle kunna trivas, om jag gillar passen och om tiderna kan funka. Är ju utanför bekvämlighetszonen men jag tror det är dags...

Apropå förändring - idag har jag tillbringat ett par timme ute vid en sjö i Stehag. Grillandes korv tillsammans med 4 andra tjejer från gymnasietiden. Varav 3 av dem jag inte sett sedan vi slutade... Jättetrevlig mysdag och naturligtvis ser vi likadana ut som för 20 år sedan. Inga förändringar där inte :-) Men jag är snygg i håret och jättenöjd med min nya frisyr. Stort tack till Birna på Fager Hårstudio och Rebeca för tipset. Så många förändringar för bloggerskan men än så länge all for the better...

Kommentarer

  1. Lycka till! / Kram M.

    SvaraRadera
  2. fitness (jag skulle hellre kalla det wellness) is not a destination - it's a way of life. :) du är duktig och fantastisk!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass