Väldigt bra start på dagen!

Fredag är ju lika med invägningsdag i the Jenskas hushållet. Maken upp först och han hade skött sig :-) Frugan next och tjoho stålplattan visade på 75,6 kilo. Innebär 21,5 kilo ner i år och numera ett BMI på 28,8. Betyder också 1,6 kilo kvar till mitt nya fokusmål dvs 74 kilo till vår 90-årsfest den 15 juni. 22 dagar kvar och i ärlighetens namn bryr jag mig inte nämnvärt om jag når det just den dagen. Huvudsaken med målet var att återfå fokus och det har jag lyckas med!!!

Inte för att stålplattan styr mitt liv så blev det ju ändå en kulig start på dagen. In till Lund och upp en sväng om jobb. Sedan knatade jag iväg till kollegan Louise som är hemma sjukskriven och uttråkad :-) Därför hade hon bjudit in mig på frukost. Och inte vilken frukost som helst utan på bovetegröt! Hade någon bjudit mig på bovetegröt för ett år sedan hade jag nog fått förhinder...

Men inte nu inte. Matlagning är ju min nya hobby och Louise en av mina matidoler. Därför såg jag verkligen fram emot att både träffa henne och att testa gröten. Uppdukat i deras fina växthus så mumsade jag i mig gröten. Jättegott tyckte jag oväntat nog! Smakade som risgrynsgröt vilket jag älskar men utan socker (ja förutom det som finns i frukten och mjölken). Äpple och aprikosbitar i, massa kanel och Go Green sojamjölk-vanilj (måste tydligen vara denna för smakens skull)

Tar tydligen lite tid att laga men man kan göra för flera dagar och sedan mikra på morgon. Här är receptet: http://www.reneevoltaire.se/2009/01/bovetegrot/ Så detta ska jag ge mig på helt klart! Tänk att denna tjejen käkar gräsgröt utan tvekan och likes it... Trodde jag aldrig men där ser man vad inställning kan göra. Jag har ju bestämt mig att matlagning är min nya hobby och mina smaklökar har verkligen ändrats på sista tiden. Heja mig!!!

6 stenar kvar...

 Solen skiner och syrenen blommar

Min första portion bovetegröt men inte den sista!

Fick med mig ramslök hem så det ska jag testa i salladen ikväll samt göra kryddsmör på. Spännande... 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass