Några matreflektioner...

 • I måndags åt jag en clementin. Har inte ätit det på år faktiskt. Har ju de senaste åren undvikit frukt för jag vill inte bli triggad men har märkt att det inte är min fallgrop. Dock svårt på något sätt att vänja hjärna vid att "det är okej" att äta (och snälla tolka nu detta rätt...). Fick en perfekt clementin och njöt av varje tugga. Mina smaklökar har verkligen ändrats de sista månaderna...
 • I torsdagskväll stod jag i VIP-tältet för #teammalmö brevvid tältet där det fanns korvförsäljning. Jisses vad sugen jag blev först när det tändes fyr på kolen och korvdoften spreds sig. Märkligt nog la de flesta andra märke till att det såldes coca-cola och kexchoklad vilket jag helt missat. Det hade inte hänt för några månader sedan om vi säger så :-) Men jag hade förberett mig på lunchen. Hade köpt med mig en kycklingsallad från Grand Deli då jag visste att alternativen inte skulle vara så bra. När jag slängt i mig den (inte så mycket mindful eating just då...) så var jag helnöjd hela kvällen. Gillar verkligen deras sallader för det är mycket proteiner och ingen pasta eller liknande utfyllnad.
 • I fredags skulle jag på seminarium i Malmö. Åkte in lite tidigare och passade på att jaga steg i en annan miljö än där jag oftast jagar :-) Kom in vid ca halvelva-tiden. Jag hade käkat frukost kl 9 och visste att lunch väntade på seminariumet så jag var inte hungrig. Trots det när jag gick förbi Espresso House fick jag ett stort sug efter scones med marmelad och en stor varm choklad. Den sistnämnda slog jag ur tankarna direkt för jag mår så himla dåligt av den egentligen (laktosen you know vilket jag ibland lägligt förtränger...). Men den där varma sconsen med smör och sockrig marmelad skrek efter mig. Men vet i tusan om fan börjar bli klok på äldre dag men då slog analyshjärnan till - okej Jensen varför är du sugen helt plötsligt? Jo kom jag fram till snabbt som blixten - jag är trött, trött och lite mer trött. Och då vill hjärnan ha socker som uppiggande. Men jag vände på klacken och gick runt i 40 minuter och övertalade mig att jag tagit rätt beslut. Och puh det gjorde jag och undvek ett dåligt scenario. Hoppas jag har samma analys-hjärna vid kommande frestelser :-)
 • På kvällen i fredags så skulle jag ju göra paj men maken ville så gärna grilla så change of plans. Vi grillade vars en köttbit och det var ju första "riktiga nötköttet" jag åt i år dvs japp köttfärssås och tacofärs har ju slunkit ner men inte köttkött. Åter igen tror smaklökarna har ändrats... Smakade liksom inte och hade en fadd smak i munnen. Inte på grund utav tillagningen utan mer att det inte smakade. Nä det blir aldrig en veggie utav mig men det gick verkligen upp för mig att kyckling och lax är mer min grej och det jag gillar. Så jag fortsätter på den linjen helt enkelt så får vi se när det blir rött kött a la hel bit nästa gång.

Kommentarer

 1. Viktiga reflektioner som du har gjort. viktiga för att fortsätta att utvecklas ditt du vill. Bra gjort!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är det viktigaste tror jag - tack!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass