Kan äta mycket...

Senaste insikten är om jag väljer hälsosamma alternativ så kan jag äta rätt mycket mer under en dag. Yepp korv med bröd är gott men jisses vad kalorier. Plus inte så bra för mig och mättande. Om jag istället väljer en stor omelett så kan jag även käka keso med färska bär och mandlar och har ändå utrymme för mer! Good news för en bloggerska :-)

Intressant att mer tomma kalorier leder till ännu fler tomma. Så är det för mig i alla fall att jag blir hungrigare av onyttigheter. Till exempel macka mättar kanske 1 timme medans omelett eller gröt kan hålla mig nöjd i 3... Pommes är himmelens gott men egentligen inte dvs fett/salt gillas men inte riktigt gammal frityrolja om du förstår vad jag menar. Massa tomma kalorier som inte ger kroppen bränsle och snart är jag hungrig igen. Berg utav grönsaker och tex en klick ris gillas bättre utav magen och jag är nöjdare.

Denna insikten hjälper min motivation mycket just nu. Om jag planerar mina mål, äter regelbundet, väljer bra och mättande alternativ så lockar inte sockret så mycket. Har också accepterat nedanstående motto. Tog lite tid dvs jag förstår det hela att det är mycket min kost som avgör mina resultat. Det vet jag ju rent logiskt och jag har ju sett vad det andra alternativet leder till (i mitt fall träna mer så kan du äta mer skräp men resultaten uteblir...). Men det gäller ju att accepterar det och följa det också annars är det bara tomma ord.

Jag skriver ju mina lärdomar här i bloggen vilket är oerhört viktigt för mig i mitt "tillfrisknande". Men jag har också noterat allt i Shapeupclub (finns många olika val för "bokföring" utav kalorier) för att lära mig att göra bra val. Okej om jag väljer detta som mellis så kan jag även äta detta. Eller in med mer proteiner idag så ett extra ägg till frukost. För om jag ska lyckas med mitt mål så måste jag tillgodose kroppens behov av näring utav högsta kvalité. Inte sagt att det inte slinker ner korv med bröd eller pommes men inte ens i närheten av samma mängder som tidigare.

Andra saker noterar jag i min övningsbok från Itrim. Till exempel att igår var jag hungrig. Varför? Framför allt för jag var trött. När väl det var konstaterat så såg jag till att få i mig mer bra proteiner och sim sala bim not så sugen längre. Har även ägnat lite till att undersöka snacks. Okej chips var ju inte så intressant som jag trodde förra helgen. Men jag vet att en vacker dag kommer jag åter igen känna suget efter något saltigt och onyttigt. Bäst att vara förbered nästa gång så nu vet jag att Estrellas färdigpoppade popcorn innehåller minst kalorier, minst fett och socker. Good to know in case...

Kost och matlagning är crucial om jag ska nå mitt mål!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass