Lottas fröknäckerecept
Här kommer receptet på frökexen från världens bästa L8!!!
1/2 dl solrosfrö
1/2 dl pumpafrö
2 dl majsmjöl (om det ska vara glutenfritt) eller fullkornsmjöl eller grahamsmjöl
1 dl vita o svarta sesamfrön
1 dl linfrö
2 dl kokhett vatten
1/2 dl rapsolja
Flingsalt efter smak
Ugn 200 grader
1/2 dl solrosfrö
1/2 dl pumpafrö
2 dl majsmjöl (om det ska vara glutenfritt) eller fullkornsmjöl eller grahamsmjöl
1 dl vita o svarta sesamfrön
1 dl linfrö
2 dl kokhett vatten
1/2 dl rapsolja
Flingsalt efter smak
Ugn 200 grader
- Grovhacka solrosfrö o pumpafrö
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke o tillsätt vatten o olja. Blanda till en slät smet, som blir ganska kladdig.
- Kavla ut degen på ett bakplåtspapper! Kladdigt värre men ta extra mjöl så går det lättare!
- Markera hur stora bitar du vill ha o strö över önskad mängd flingsalt.
- In i mitten av ugnen ca 15 min eller håll koll, för jag gillar mina på gränsen till brända!!
- Förvaras torrt!
Kommentarer
Skicka en kommentar