Kycklingpaj it is!

Igår så pysslade jag lite med min nya hobby - matlagning :-) Hade tiden att laga matpaj på Blending Bliss mixen som var tänkt till i fredags. Tänkte det blir perfekt lunchmat efter dagens kettlebellspass samt till matlådor kommande vecka. Till mixen behövdes mjölk (eller vatten), smör, ägg och riven ost. Man kan smaksätta med olika kryddor. Själv kände jag mig modig som slängde ner sesamfrö och gurkmeja.

Väldigt enkelt att få ihopa mixen även om det kan kännas som många steg när man tittar på receptet på baksidan utav förpackningen. Men det var bara typ: värm mjölk och smör, rör ihop med ägg, ost samt mixen. Vila i 10 minuter. Sen stod det att man skulle kavla mellan bakplåtspapper. Då jag vet att mitt tålamod är lika med noll för sådana saker så tog jag bara degen och tryckte ut i formar. Gick lika bra tycker jag :-)

Sen fattade jag inte en instruktion så jag skippade den. Inte affärskritisk som man säger men efteråt så I get the point... Det var att man skulle sätta folie i kanterna så de inte blir för mörka. Ooops jojo nu vet jag men det gick bra ändå. Fyllde mina skal med en kombination utav tips från er och mitt egna huvud. Det bidde kyckling, körsbärstomater, broccoli, rödlök och fetaost samt ägg/matlagningsgrädde/peppar. 

Och det blev en jättemumsig lunch idag!!! Så nöjd med mig själv och min hobby! Enda saken jag skulle önska med mixen var att man kunde dela den i två dvs i två omgångar men 1½ ägg är lite krångligt... Nästa gång så ska jag följa Cecilias tips med fänkål, chevre m.m till min buffe på Mellofesten - stay tuned for more :-)

Let the hobby start!

Följ planen så ska detta lösa sig...

Smeten/degen - blev gul och fin med gurkmeja. Vilket också is good for you så det slänger jag ner i lite allt möjligt.

Fina röda tomater - färg är viktigt i mat har jag konstaterat.

Och grönt är skönt :-)

Två  pajer bidde det men...

...fick lite över


Nr 10 - what?

Fin fyllning och jag är stolt!

På med ägg, grädde, peppar

Blev väl fina?

Voila blev en god matig paj med knaprigt skal som dessutom är glutenfritt!!! 

By the way tog ett beslut igår... min mage gillade verkligen inte rött kött. Fick tom ställa in en mysig eftermiddagsfika :-( Mår mycket bättre idag men jag tror mitt kött ätande a la hel bit på grillen får vänta lite. Har verkligen fått smak för grönsaker, fisk och kycklingen och jo maken skrattar fortfarande åt mig för varje måltid är det godaste jag ätit... Och än så länge lockar inte sockergrejerna mig så håller jag mig bara till bra mat är jag jättenöjd!!!

Kommentarer

 1. Det där såg gottigt ut. Det ska absolut testas. Avstår oftast från att göra paj just för att det är så svårt att göra en okej pajdeg om man inte vill använda mjöl.

  Så här står det på hemsidan: "Det går bra att halvera mixen och mängden färskvaror för att göra 1 paj istället. Hur du gör finns beskrivet på insidan av förpackningen."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ajdå då har jag missat mera utav instruktionerna :-)

   Radera
  2. Haha. Men bra att veta till nästa gång :-)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass