Stolt Tina idag

Imorse kl 07 infann jag mig på Fitness24seven för veckans PT-pass med Katarina. Efter en kulig uppvärmning med knäböj, crunches, boxslag och kickar så var det dags för rörligheten. Och nu börjar jag känna att det ger resultat. Är fortfarande jättestel och har korta muskler i lår och höft but I am getting there. Sakta med säkert och jag måste göra mer själv hemma.

Så idag blev det även lite fotosession på de olika övningarna så jag vet hur jag ska göra samt nästa vecka ska jag får ett gäng med rörlighetsövningar att göra hemma. Och nu bloggerskan Jensen ska du göra din hemläxa annars åker dina mål åt pipsvängen! Alltid bra med bilder för dels ser man hur man gör men dels också att jämföra med dvs före och efter övningarna.

Massvis med utfall och knäböj på det och sedan dags för veckans kuligheter. Dagens vad en modiferad "Cindy" på 12 minuter. Den egentliga a la crossfiten är 5 pullups (ungerfär: häng dinglandes i ett räcke och dra upp din egna kroppsvikt), 10 armhävningar och 15 knäböj. Kör så många varv av dessa på 20 minuter och voila det är en "Cindy". Min variant på det hela blev: 10 sek hänga i räcket, 10 kettlebellssvingar med 12 kilo och 15 benböj.

Tror det blev nästan 11 varv på 12 minuter då jag inte hann med de sista skälvande knäböjen. But who cares för jag är så sjukt nöjd med min insats idag. Jag är tillbaka och svingar med 12:an och känner att jag kan mer. Så skönt och nu är det dags att ta upp det även på mina egna pass trots att jag ska prata och tjoa samtidigt. Mina benböj börjar bli riktigt bra - djupa och fina. Tack vare rörligheten så är rumpan och nosar i gräset så att säga (i alla fall en äng) :-)

Men framför allt trots att mina händer fortfarande ömma och att det finns stort utrymme för förbättring så är det följande jag är mest stolt över: PT-Katarina föreslog armhävningar men jag kom på nej jag vill ju kunna göra pullups någon gång i framtiden. Då måste jag öva på att hänga. Sagt och gjort det bidde 10 sekunders intervaller.

Och jag tror att det första 5 varven så hängde jag faktiskt där och på de sista fick jag pausa lite efter 5 sekunder för greppet är för svagt. Men det var bara att hoppa upp igen och räkna sekunder. Jisses vilken skillnad 20 kilo kan göra säger jag bara... Plus att jag vågar och fixar det! STORT ögonblick idag och jag är sjukt stolt över mig själv

Malou - denna är till dig!!!


Första försöken i slutet på augusti 2012


PS! Rolig reflektion på Fitness24seven i central Lund - där finns inte en grabbhörna utan en grabbvåning och vem är enda tjejen som är med och leker... Och tror mig jag kan nog sätta en eller två av dem på plats :-)

Kommentarer

  1. Woho! Du är grym Tina, kul och se så konkret. Inte så dumt att filma trots allt:) kul och följa dig via bloggen även om det såklart var ännu roligare att få träffa dig 1-2 gånger i veckan och slå världsrekord:) stor kram malou

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä att vara filmstjärna is the shit :-) Saknar dig och hoppas att allt går på rätt håll!!! KRAM!!!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass