Rolig ny hobby!

Bestämde ju mig i början på året att matlagning skulle bli min nya hobby. Än så länge, och jag planerar att fortsätta på samma bana, så gillar jag verkligen min hobby. Inte så att jag lagat mat tidigare men det har mer varit ett nödvändigt ont. Och oftast har det skett när vi har gäster. Nu går jag in med en helt annan inställning - jag gillar att laga mat punkt slut. Jag är även övertygad att denna inställningen kommer göra skillnad för min hälsa.

Nu letar jag nya recept och smaker. Vågar kombinera och använda det vi har hemma för att testa mig fram - både vad det gäller råvaror och kryddor. Jag planerar utifrån min veckomeny och handlar planenligt. Försöker minimera besöken i mataffären för att inte frestas för mycket. Likaså tänker efter en gång till om jag verkligen ska köpa det bara för att det finns ett erbjudande eller visas upp fint i disken.

Jag gör inte heller längre mat till ett helt kompani för att frysa in för att sen leva på 5 olika maträtter i en månad. Och tröttna efter en vecka och då gå på jakt efter en "godare" lunch på jobb för jag är så trött på den förbaskade kycklinggratängen eller vad det nu är - oftast i form av mindre bra snabbmat. Jag lagar typ 4-6 portioner så jag har till nästa dag eller så. Dock lagar jag inte mat varje dag för det för jag startar ju i lagom takt och köper tex bra färdigmat som Spoons, Grand Deli eller laxsallad på stan. To mix things up :-)

Sen visst varje dag blir inte som planerat men jag har alltid en back-up och jag har framför allt en annan inställning. Jag vill förändras och fortsätter vara nyfiken på matlagning. Jag är också väldigt nöjd med mig själv vilket maken får höra ofta :-) Och ekonomiansvarig (dvs inte bloggerskan) i hushållet är ännu nöjdare för att fru Jensen tänker ett varv till i mataffären. Plus över vad som serveras... Här lite foton från Valborgsmiddagen.

Ugnrostade potatis och ekologiska morötter samt rödbetor. På med smör, flingsalt, nymalen svartpeppar och färsk rosmarin. Kan inte säga att jag kunde smaka någon skillnad på det ekologiska men it's good for you :-)

För grillen - färsk vitlök och kycklingfile i vitlöksgrillolja och med vitlökspeppar

Man tager vad man haver sallad - majs, ärtor, rödlök, körsbärstomater, gurka, fetaost. Blanda olivolja, balsamvinäger och nymalen peppar och häll över. 

Oops vart lite hungrig...

...så ni får en bild på resterna... 

Kommentarer

  1. Du är duktig - ser mycket gott ut / Kram M.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass