Jag behöver tips på matpaj!

Kom igen där ute jag behöver lite av era tips. På fredag är planen att jag ska laga en paj till middag allt enligt veckoplaneringen och min nya hobby matlagning. Yes det håller i sig och I like it! Naturligtvis ska jag testa den senaste pajmixen från Blending Bliss som vi fick till ett av våra gemensamma träningstillfällen inför Vår Ruset. Stort tack för det! Men vad ska jag fylla pajskalet med?

Funderar på något med kyckling vilket jag har hemma. Ägg finns alltid så vad mer behöver jag köpa för att få till en smaskig paj till fredagsmyset? Alla tips är varmt välkomna men gärna enkla tips som inte kräver 100 ingredienser. Men naturligtvis ska det vara gott :-) Förresten kom på att jag har ju två mixer till att testa. Gojipistage som nog får bli nästa helgsprojekt känner jag. Och chokladmixen har jag redan planerat inför min Mellofest den 18 maj. Funderar på små mumsbitar utav kärleksmums which I love!

Kommentarer

 1. Svar
  1. Got it - det måste jag testa! Tack Malin!

   Radera
 2. Kyckling, broccoli (kokas lite lätt innan), bacon, riven ost - ev en skvätt grädde i äggstanningen.
  Skinka och lagrad ost är en klassiker, halva körsbärstomater blir snyggt i.
  Brieost, rökt skinka, paprika.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh den sista blev jag väldigt nyfiken på med brie, skinka och paprika. Något recept eller bara freestyla?

   Radera
 3. Min favorit är chèvrepaj med sötpotatis!
  http://www.ica.se/recept/chevrepaj-4117/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojoj detta måste ju testas - tack Paulina!

   Radera
 4. Blending Bliss tipsar: Fyllning till två stora pajer!
  2 purjolökar, 2 fänkål, 200g riven grevé, 100-200g getost, 6 ägg, 4 dl grädde, 1/2 tsk salt och lite peppar.
  Hacka grönsaker och fräs dem lite mjuka i smör, låt svalna något blanda sedan med resten av ingredienserna och fyll pajskalen. Grädda ca 30-40 min, 200 grader. Smaklig spis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjoho denna blir det på lördag! Tack för tipset Cecilia!!!

   Radera
 5. Kyckling, soltorkade tomater, fetaost och basilika.

  Pistagebrödet är förresten riktigt gott...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men då gjorde jag nästan ditt recept med kyckling, tomat och fetaost :-) Aha ja jag har inte fått tummarna loss men planen finns där...

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass