Fortsätt till huvudinnehåll

Jag är på banan

Imorse innan jobb vart jag på Itrim. Det var nämligen dags för mitt månadssamtal med coach Caroline. När jag kom dit möttes jag utav både Caroline och Therese* på strålande fredagshumör :-) Härligt! Vägdes in och idag visar hemmavågen på 76,3 kg vilket betyder 20,8 kg ner detta året. På Itrim-vågen visade siffran 76,0 men där dras det ju av ett kilo för kläder :-)

Så sakta men säkert tappas ett hekto här och ett hekto där helt enligt plan. För mig handlar det ju om att skapa en trygg kropp som vet att den får bra näring regelbundet. Om en stark kropp som får sin behövliga dos utav varierad träning i form utav styrka, kondition och rörlighet. Samt om knoppen som ska "knådas" mentalt och där nya vanor ska bli vardag.

Hade ett väldigt bra samtal med Caroline där vi igenom de senaste veckorna. Har ju haft en liten dipp men kommit tillbaka till banan. Tack vare att jag har jobbat med mig själv mentalt. Varför är jag sugen och hungrig? Vart är motivationen och fokusen? Hur vill jag leva och vad är kul? Vad är mitt facit och vad funkar för mig? Och under den tiden har jag kommit fram till:

Det blev lite för mycket med kuligheter och måste återfå fokusen på mig själv och min hälsoresa - check. Ja jag blir hungrigare av tung styrketräning men inte av annan träning - check. Nä löpning är inte min grej men däremot raska men lugnade promenader is the shit - check. Jag blir jättesugen på onyttigheter när jag är trött och stressad - check. Jag sprider ut mitt kalori-intag på fler och mindre måltider för det passar mig bäst - check. Nej att överäta ena dagen och underäta ena dagen är inte grejen utan stabilt dagligt intag - check. Rött kött och friterad mat = inte gott - check. Bröd är jättegott men Jensen vakta intaget - check.

Jag har också bokfört allt i min Itrim övningsbok både "gott och ont". Jag har gjort övningsuppgifterna och reflekterat. Samt allt matintag finns i Shapeupclub både i grönt och rött if you know what I mean :-) Men framför allt min stora räddning är mitt beslut att undvika så mycket socker som möjligt. Att nej jag kan inte ta en tugga på en kanelbulle, nej ingen glass och definitivt inget godis för då tackar jag nej till mitt liv!

Just det sistnämnda diskuterade jag och Caroline dvs lösgodis. Att maken och jag har tagit ett gemensamt beslut att det köps inte hem - inte ens när vi ska ha gäster. För jag vet att finns det hemma så kommer jag att äta. Nej jag kan ju inte styra vad andra bjuder på osv men jag kan välja vad jag bjuder på. Men ni kan tro det tuggar på det dåliga samvetet att inte ställa fram den där godisskålen nu på lördag...

Fast jag kommer bjuda på så mycket annat gott tex hemmagjord hallonfromage till efterrätt på grädde och hallon med 70% mörk choklad, chokladdoppade jordgubbar, nötter av alla dess slag, frukt, chips samt ostar och kex. Så gnager det ändå lite i bakhuvudet att vissa gäster hade nog förväntat sig godis framför schlagern :-( Men sorry jag bestämmer vad jag bjuder på och man hade väl inte krävt att en alkholist skulle ha vinbjudning hemma bara för sina gästers skull eller?

Måste avsluta med att just nu så känns hela Itrim-grejen så mycket mer positivt!!!  När man kommer dit möts man av leende och glädje. Det ordnas aktiviteter: de hade modevisning på Stortorget i onsdags där jag tyvärr inte kunde vara med, varje fredagslunch kommer det vara gemensamt träningspass på centrat (tänkte jag testa nästa vecka), den 30 maj är det Öppet hus med bla Birgitta Thörn som är grundaren (jag ska dit så säg till om du vill hänga på). Det skickas ut nyhetsbrev via mail och fb-sidan uppdateras med foto och statusar (kanon!). Och bästa måndagsgruppens fb-värld börjar sakta men säkert användas :-)

Gick en lite promenad innan genom Lund och såg bla detta vackra trädet. Trots pollen älskar jag alla blommor och knoppar :-)

* Okej för att ni ska hänga med i svängarna C=min personliga hälsocoach och T=min gruppträffscoach på Itrim.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…