Fortsätt till huvudinnehåll

Jag behöver tips på matpaj!

Kom igen där ute jag behöver lite av era tips. På fredag är planen att jag ska laga en paj till middag allt enligt veckoplaneringen och min nya hobby matlagning. Yes det håller i sig och I like it! Naturligtvis ska jag testa den senaste pajmixen från Blending Bliss som vi fick till ett av våra gemensamma träningstillfällen inför Vår Ruset. Stort tack för det! Men vad ska jag fylla pajskalet med?

Funderar på något med kyckling vilket jag har hemma. Ägg finns alltid så vad mer behöver jag köpa för att få till en smaskig paj till fredagsmyset? Alla tips är varmt välkomna men gärna enkla tips som inte kräver 100 ingredienser. Men naturligtvis ska det vara gott :-) Förresten kom på att jag har ju två mixer till att testa. Gojipistage som nog får bli nästa helgsprojekt känner jag. Och chokladmixen har jag redan planerat inför min Mellofest den 18 maj. Funderar på små mumsbitar utav kärleksmums which I love!

Kommentarer

 1. Svar
  1. Got it - det måste jag testa! Tack Malin!

   Radera
 2. Kyckling, broccoli (kokas lite lätt innan), bacon, riven ost - ev en skvätt grädde i äggstanningen.
  Skinka och lagrad ost är en klassiker, halva körsbärstomater blir snyggt i.
  Brieost, rökt skinka, paprika.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh den sista blev jag väldigt nyfiken på med brie, skinka och paprika. Något recept eller bara freestyla?

   Radera
 3. Min favorit är chèvrepaj med sötpotatis!
  http://www.ica.se/recept/chevrepaj-4117/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojoj detta måste ju testas - tack Paulina!

   Radera
 4. Blending Bliss tipsar: Fyllning till två stora pajer!
  2 purjolökar, 2 fänkål, 200g riven grevé, 100-200g getost, 6 ägg, 4 dl grädde, 1/2 tsk salt och lite peppar.
  Hacka grönsaker och fräs dem lite mjuka i smör, låt svalna något blanda sedan med resten av ingredienserna och fyll pajskalen. Grädda ca 30-40 min, 200 grader. Smaklig spis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjoho denna blir det på lördag! Tack för tipset Cecilia!!!

   Radera
 5. Kyckling, soltorkade tomater, fetaost och basilika.

  Pistagebrödet är förresten riktigt gott...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men då gjorde jag nästan ditt recept med kyckling, tomat och fetaost :-) Aha ja jag har inte fått tummarna loss men planen finns där...

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…