Fortsätt till huvudinnehåll

Coca-cola till frukost?

Igår tittade jag på denna http://www.svtplay.se/video/1154994/ska-vi-forbjuda-sockret. Ja vad säger man? Eftersom jag vet hur svårt det är med sockerberoende så kan jag visst förfäras samtidigt som jag blir ledsen och känner sorg. Tänk vilken drog det är och jag känner så väl igen mig i att "det kan ha gått bra hela dagen och sedan 5 minuter innan kiosken stänger sticker jag iväg och köper choklad". Eller rensandet utav skåp och hemligätande.

Eller att först reagerar på vem fan dricker cola till frukost och 3 liter om dagen tills jag tänker tillbaka och har svaret - jo jag gjorde det! Lätt att döma utifrån om man aldrig känt det suget men take a walk in my shoes en dag så kan vi diskutera sedan. Alternativt frågan jag fick häromkvällen på Bokklubben - så du säger att du ska aldrig mer äta godis i ditt liv? Hur är det möjligt? Kan man verkligen det?

Jag vet inte eftersom jag inte levt resten utav mitt liv än :-) Men jag känner också en oerhört start övertygelse att rör jag en endaste godisbit eller kaka så stannar det inte där. Inom kort kommer vågen visa över 100 kilo igen och jag kommer må otroligt dåligt både fysiskt och psykiskt. Därav mitt beslut. Eller säger man till heronisten att va ska du aldrig mer ta en fix eller till alkoholisten nämen du kan väl ta ett glas vin till maten... Så visst förfäras och äcklas men truga då inte någon som verkligen jobbar på sitt beroendeproblem bara för att du vill käka en kaka...

Kommentarer

 1. Så sant, instämmer i allt du skriver. Varför är det ok att truga på folk mat, godis, läsk och allt annat som är ätbart. Ibland har jag god lust att säga att jag allergisk så slutar folk förhoppningsvis truga. Ha en underbar helg så ses vi imorgon!
  KRAM
  Rebeca

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ju socialt acceptabelt tyvärr... Och ärligt talat jag är allergiskt - hade jag reagerat som jag gör med socker på tex torsk så hade jag aldrig mer ätit fisk i mitt liv men socker... Ja det ser jag fram emot!!! Kram

   Radera
 2. Klockrent skrivet. Jag skrev själv i min blogg om programmet igår, det skapade många tankar. Och som du skriver, man säger inte till en nykter alkoholist, att men en drink kan du väl ta... Men till en som somnat och vaknat med handen i godisskålen och ätit pajdegar får man "tvinga" och truga hur mycket som helst, för att ALLA äter ju godis/kakor/tårtor, för en bit är väl inte så farligt men det är ju just det, det är! Keep u the good work!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis om folk verkligen förstod så skulle det inte trugas men en bit kvar tills dess :-) Tack och detsamma!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…