Lite för mycket utav det goda?

Det kommer ju nya trender hela tiden vad det gäller allt. Men i detta inlägget tänker jag specifikt på teknik och tex social media (vad nu som ska räknas i detta begreppet). Jag är absolut ingen expert men jag jobbar på att lära mig mera. Dels är det viktigt i min yrkesroll att ha kläm på hur det hela fungerar men dels är jag också nyfiken och vill lära mig mer för min personliga utveckling. Det utmanade här för mig är att så många hävda än det ena och än det andra - alla är experter. Vem ska jag lita på? Hur kan jag lära mig mera på ett seriöst sätt? Sånt funderar jag på just nu dvs hur kan jag utvecklas både professionellt och personligt inom detta området.

Det gäller ju att hänga med i utvecklingen - för både i jobb för att kunna leverera samt bli en bättre beställare samt privat för jag tycker det är kul. Dock anpassa det till sina behov och faktiskt utvärdera varför man gör saker. Bloggen startade ju 2008 när jag började min hälsoresa som en dagbok/reflektionshörna för mig själv och har växt en hel del sedan dess. Nä jag tänker inte hävda att jag är "Sveriges största"/"Sveriges mest lästa" eller vad man nu kan se runt om i bloggvärlden. För det är ju inte sanningen. Men jag är stolt över att min lilla blogg är så välbesökt som den är och att så många har hittat hit till en liten skånetös som inte bloggar under någon portal. 

Jag är också otroligt glad över allt pepp, kommentarer, mail, stöd, frågor - ja allt som kommer in från bloggläsare och saker jag får vara med om tack vare bloggen. Jag har fått lära känna människor som jag säkert inte stött på i mitt dagliga liv annars pga bloggen. Några av mina käraste vänner jag har idag har jag lärt känna på något sätt via bloggen alternativt mitt nya passion för träning, kost och hälsa. Visst är det coolt att vid 40 år får nya kompisar? Det tycker jag i alla fall :-)

Det var ju som en följd på bloggen som jag en gång startade Facebooksidan för ButterflyTina år 2011 för att lära mig hur jag skulle kunna utveckla jobbets fb-sida. Plus nå ut till ännu fler med min blogg. Men nu känns det mer som att jaga gilla bara för sakens skull är inte så intressant (har ju redan "tvingat" halva bekantskapen att gilla...). Och i vilket syfte? Likaså jag använde fb-sidan tidigare när jag var ute på äventyr och den dumma mobil appen till bloggen inte funkade. Nu blir det bara kaka på kaka dvs jag länkar in till blogginläggen. Visserligen kan ju människor som inte är vän med mig på fb följa mig där men det kan de ju med en prenumeration utav min profil också.

Över till Twitter... Mitt första tweet skickade jag ut i cyberspacen 8 februari 2012. Åter igen trial and error som privatperson innan jag drog igång på jobb :-) Och whoops så var jag fast. Samma här till en början använde jag mina inlägg i bloggen för att lära mig. Sedan började jag följa andra, använda hash tags, lägga till bilder och lära mig hur jag kan koppla ihop tekniken för att göra det så smidigt som möjligt men ändå nå ut till så många som möjligt. Det var då jag trixade med att koppla fb och twitter så jag bara behöver göra ett inlägg men sprida det på två ställen.

Okej då kunde man följa mig på bloggen, facebook (både som person och en sidan) och twitter. Helt plötsligt blir Instagram poppis. Stod emot länge för jag kände att det vart fullt tillräckligt med det jag redan gjorde. Och vad som kommer bli poppis eller inte är ju svårt så jag tänkte jag väntar lite. Men sen blev det ju så att i vissa situation så "krävdes" ett instagramkontot tex Casalls senaste tävling som jag missade :-( Hmm är jag den enda i världen som inte instagrammar...

Okej man behöver inte vara med överallt men vad hände i veckan? Ojdå Instagramkontot Butterflyjensen skapades av ren nyfikenhet och jag har så smått börjat lära mig hur det funkar. Många funktionaliteter och jag får bevaka varje knapptryck så jag inte råkar publicera något som inte bör ses :-) Plus att jaha jag kan publicera ett fotot med eventuell text på Instagram som skickar det vidare till Twitter som skickar vidare det till Facebook. Ett foto men tre kanaler - aha smidigt tänkte fru Jensen i att spara tid.

Jag har jättemycket kvar att lära om alla dessa kanaler och hur jag på bästa sätt ska använda dem i jobbet och privat. Men jag får ju börja någonstans och experimentera :-) Dock reflektionen den senaste tiden är att "måste" jag vara överallt?, "måste" jag behålla vissa av ren rutin eller har de spelat ut sin rätt?, hur vill jag använda mig utav kanalerna dvs vad skrivs/fotas/läggs upp var?, vad väntar runt hörnet i den sociala världen?, hur kan jag lära mig mer om detta på ett seriöst sätt? m.m.

Och det lutar mot följande: jag älskar att blogga/skriva och det är det viktigaste för mig. Jag har tiden och prioriterar tiden för det samt att den är viktigt för mig för att följa min hälsoresa. Så här kommer de långa inläggen, massa tips och bilder från mina äventyr stort som smått. Så check bloggen stannar! Instagram är ju riktigt kul och jag vill lära mig mer om bildhantering. Ska faktiskt snart gå kurs genom jobb. 7 tisdagar mellan 9-13 ska jag sitta i skolbänken from 7 maj. 

Därför vill jag fortsätta och förstå bättre än den halva procenten som jag fattat nu - kanske nyhetens behag :-) Så här kommer "korta och snabba" inlägg hamna dvs ett foto taget på språng/vid det tillfället och eventuellt en kort text. Det inlägget hamnar sedan på twitter som jag också vill behålla då jag blivit lite addicted till kommunikationen i den världen. Här hamnar även länkar till blogginläggen som sedan skickas vidare till min personliga facebook-profil. Check då behåller jag Instagram, Twitter och FB...

Den som kanske känns som den hänger löst är: http://www.facebook.com/ButterflyTina. Vad är syftet numera? Hmm vet inte riktigt mer än uppdatering utav blogginlägg och att folk kan hitta mig via sidan, gilla och kommentera som kanske inte är vän med mig på facebook. För här kommer ju inte bilderna etc från Instagram och Twitter. Jag vill ju inte heller att det ska bli massa upprepningar överallt. Plus jag ska hinna kolla om någon svarat/kommenterat, lagt upp nya bilder i Instagram, twittrat om något intressant eller gilla något på facebook samtidigt hinna läsa allas bloggar :-) 

By the way du kanske har något tips om ett verktyg som kan ha koll på allt det till mig? Vad tycker du om facebook, twitter, instagram eller vad du nu är hooked på? Vad läser du och hur uppdaterar du dig? Hur hittade du till bloggen? Följer du mig på Twitter eller Instagram? Har du gillat Butterfly-sidan? Kom igen och hjälp mig lära mig mera om denna spännande värld!

Här hittar du mig -  så kom igen Gilla och Följ mitt varenda steg i livet :-)
Hmm gjordes det inte en film om det för många år sedan med en viss Jim i huvudrollen...Kommentarer

  1. Jag skall följa dig även på Instagram. För jag lär mig så mycket, får så många tips, och får vara med om härliga upplevelser / Kram M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Va kul att du tycker så Margaretha! Då ses vi i Instagram-världen :-) Kram

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass