Fokus är det som gäller!

Redan i söndags kände jag det men rusade på. I måndags kom det mer och mer och i tisdags var det ett faktum. Nu är det för mycket utav det roliga och utav det goda... Det vill säga när livet går på 180 så är det ibland svårt att fokusera på rätt saker och prioritera det viktiga. Och vad händer när bloggerskan blir stressad och trött... Jo kosten är det första som drabbas :-(

I fredags blev det för mycket utav det nybakta surdegsbröd. Jag lärde mig att jag kan inte ha det liggandes hemma för då ligger det helt plötsligt i magen. Mumsigt för stunden men jisses vad magen inte gillar de mängderna bröd. Något att reflektera över och komma på en lösning för tror jag dvs ja det var mer ekonomiskt att köpa ett helt pain riche liknande bröd än en fralla. Men bättre en fralla i magen än ett helt riche...

I lördags blev det väl egentligen inte fel för jag hade ju skött mig under dagen och planerat kvällens intag. Och även om det var för mycket kyckling i magen så var det ändå onödigt. I söndags blev det en varm macka för mycket i magen och i måndags korv med bröd på väg hem efter träningen. Igår var jag så slut i batterierna att jag var sugen på ALLT och då menar jag choklad, kakor, bröd, pizza, ostbågar. När jag är trött då kommer suget så himla starkt.

Hade detta varit för ett halvår sedan hade jag ätit allt på listan. Skippat morgonträningen för jag var trött och dagens steg hade varit transport efter mat. Hade nog skött frukosten för att sedan under dagen ballar ur mer och mer. Typ köpt hamburgerlunch med pommes på Burger King, svängt inom 7-eleven för 4 kanelsnäckor och choklad som jag tryck i mig i smyg under eftermiddagen, avslutat dagen med pizza och ostbågar. För att sedan sitta i soffan ännu tröttare och framför allt så jäkla sur på mig själv för allt jag ätit.

Jag hade absolut inte bokfört de kalorierna någonstans och vågen på fredagen hade ignorerats. Och som skrivet träningen hade skippats till förmån för sömn och frisk luft samt stegen hade varit minimalt. Igår blev det visserligen en pizza men that was it. De senaste dagarna har jag gjort min träning, jag har gjort mina 10 000 steg, jag har druckit vatten/te, varenda mumsbit bokfördes, jag lyssnade på mentala skivan och jag åt inte choklad eller ostbågar m.m. fast suget var stort. Men framför allt igår satte jag mig ner och prioriterade för här gäller det att dra i handbromsen innan det går för långt!

Nej jag hinner inte med styrelsemötet på Rotary, nej jag vill inte hoppa in och hålla ett cirkelpass, nej makens och min 90-årsfest behövs inte planeras nu, nej Mello-festen den kan jag ta vecka 19, min kommande föreläsning kan justeras sedan m.m. Det jag behöver fokusera på just nu är: Vår ruset (sista gemensamma träningstillfället på söndag, fixa det sista inför 2/5), kettlebellspassen denna veckan, boka gästträningen på Actic, träffa ny PT imorgon och luncha med finaste Lotta, fira svärföräldrarna på lördag, fotografering på Studio S på söndag plus lite annat smått.

Fast det viktigaste - jag måste prioritera mig själv och fokusera på mitt mål. Ännu är jag inte i hamn bara för att jag är så jäkla nöjd med min viktminskning detta året. Nej jag behöver inte leva på måltidsersättningar men jag behöver heller inte låta portionsstorlekarna växa för varje dag. Jag måste vara vaksam på bröd som sockerberoende och se till att få i mig proteiner. Så åter igen fokus på mig, på min viktminskning och på mitt välmående. Fokus, fokus, fokus är det som gäller och prioritera min tid!!!

Kommentarer

  1. Bra där! Att prioritera sitt eget välmående kan verka svårt ibland men något alternativ finns ju egentligen inte. Vi ses kanske på söndag på fotograferingen. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej det borde ju alltid lika på första plats!!!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass