Coca-cola till frukost?

Igår tittade jag på denna http://www.svtplay.se/video/1154994/ska-vi-forbjuda-sockret. Ja vad säger man? Eftersom jag vet hur svårt det är med sockerberoende så kan jag visst förfäras samtidigt som jag blir ledsen och känner sorg. Tänk vilken drog det är och jag känner så väl igen mig i att "det kan ha gått bra hela dagen och sedan 5 minuter innan kiosken stänger sticker jag iväg och köper choklad". Eller rensandet utav skåp och hemligätande.

Eller att först reagerar på vem fan dricker cola till frukost och 3 liter om dagen tills jag tänker tillbaka och har svaret - jo jag gjorde det! Lätt att döma utifrån om man aldrig känt det suget men take a walk in my shoes en dag så kan vi diskutera sedan. Alternativt frågan jag fick häromkvällen på Bokklubben - så du säger att du ska aldrig mer äta godis i ditt liv? Hur är det möjligt? Kan man verkligen det?

Jag vet inte eftersom jag inte levt resten utav mitt liv än :-) Men jag känner också en oerhört start övertygelse att rör jag en endaste godisbit eller kaka så stannar det inte där. Inom kort kommer vågen visa över 100 kilo igen och jag kommer må otroligt dåligt både fysiskt och psykiskt. Därav mitt beslut. Eller säger man till heronisten att va ska du aldrig mer ta en fix eller till alkoholisten nämen du kan väl ta ett glas vin till maten... Så visst förfäras och äcklas men truga då inte någon som verkligen jobbar på sitt beroendeproblem bara för att du vill käka en kaka...

Kommentarer

 1. Så sant, instämmer i allt du skriver. Varför är det ok att truga på folk mat, godis, läsk och allt annat som är ätbart. Ibland har jag god lust att säga att jag allergisk så slutar folk förhoppningsvis truga. Ha en underbar helg så ses vi imorgon!
  KRAM
  Rebeca

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ju socialt acceptabelt tyvärr... Och ärligt talat jag är allergiskt - hade jag reagerat som jag gör med socker på tex torsk så hade jag aldrig mer ätit fisk i mitt liv men socker... Ja det ser jag fram emot!!! Kram

   Radera
 2. Klockrent skrivet. Jag skrev själv i min blogg om programmet igår, det skapade många tankar. Och som du skriver, man säger inte till en nykter alkoholist, att men en drink kan du väl ta... Men till en som somnat och vaknat med handen i godisskålen och ätit pajdegar får man "tvinga" och truga hur mycket som helst, för att ALLA äter ju godis/kakor/tårtor, för en bit är väl inte så farligt men det är ju just det, det är! Keep u the good work!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis om folk verkligen förstod så skulle det inte trugas men en bit kvar tills dess :-) Tack och detsamma!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass