Morotssoppa och böcker

Igår hade jag den fina Bokklubben på besök även om vi vart ett litet decimerat antal. Med min nya hobbyn matlagning och veckoplaneringen hade jag ju redan fixat middagen. Nämligen morotssoppa med färsk ingefära. Helt hemmalagad och den blev väldigt mumsig om jag får säga det själv. Receptet var från "Annas mat" och det vart väldigt enkelt men kändes lite så där vardagslyxigt.

Typ skala och hacka morot, potatis, purjolök, lök, rotselleri och ner med det i en gryta med lite olja. I med skivad vitlök, färsk riven ingefära, curry, buljong och vatten. Lägg på locket och ta av efter 30 minuter. Mixa med stavmixern och i med limesaft, peppar och salt. Voila soppan är klar. Servera med en klick turkisk yoghurt (eller jag tog kvarg för det fanns hemma), lite solrosfrön och en dust paprikapulver (dusten är jätteviktig...). Till det nybakat surdegsbröd och Bregott.

Grönsakerna i grytan

I med resten och på med locket 

Denna buljongen använder jag 

Dukat lite fint

Pimp your soup 

Så här bidde det även om det kanske inte ser så vackert ut på bild... 

Nästa bok som jag har valt. Är den något bra? 

Kommentarer

  1. Visst är det kul med bokklubb! Hur har ni lagt upp det? Hur länge har ni hållt på? Vilken bok hade ni läst till den här gången? Vi håller just nu på med "Dehlis vackraste händer", som jag läste ut i helgen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jättekul. Denna bokklubben har funnits i många år men jag joinade för typ 2 år sedan. Vi träffas ca 6-7 vecka hemma hos varandra. Den personen som vi träffas hos lagar till en enkel middag som vi äter och snickesnackar lite. Sedan över till soffan för te/kaffe och en chokladbit så boken kan diskuteras. Den som valt boken ska berätta lite om författaren, vi prata bok sedan berättar den som valt om några recensioner som skrivits om samma bok plus att vi sätter ett betyg mellan 1-5 vad vi tyckte. Efter det presenteras nästa bokval utav värdinnan och nästa datum bestäms. Vi har bestämt att det ska vara pocket för att hålla nere kostnaden och skönlitteratur. Tror det var allt :-)

      Radera
  2. Jag gillade boken. Fick en enorm lust att åka till Indien och meditera och utöva yoga. Kanske någon gång.
    Var har du köpt buljongen? / Kram M.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ojdå kanske vi får planera en yogaresa ihop :-) Buljongen är köpt på lchf-butiken men har sett den i hälsokostbutiker och tom på Coop. Kram

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass