Jag är ÖVERVIKTIG!!!

Först tar jag det viktiga... Idag när jag ställde mig på vågen var jag helt klart förbered på ett plus eftersom jag nu har börjat äta riktig mat igen. Plus att jag inte kunnat träna denna veckan pga pollen och halsont. Så mentalt hade jag ställt in mig på att vara över 80 kilo igen för att sedan åter börja jobba mig neråt. Döm då av min förvåning när vågen visade 78,2 kilo...

Men hallå det betyder ju att jag är ÖVERVIKTIG!!! Något som jag har haft som mål i flera år!!! Och nu är jag här - svårt att få in det i huvudet :-) Och jo jag menar överviktig enligt BMI som jag vet är bara ett mått i mängden men ett mått som fortfarande används missvisande eller inte. Dvs jag betvivlar om jag någonsin på den skala kommer räknas till normalviktig men nu står det inte FETMA med stora bokstäver längre i alla fall...

Och ja jag har ju gjort mina försök att skippa vågen men har insett en sak. När jag undviker vågen är anledningen att jag inte vill se sanningen i vitöga. Det vill säga det är kul att väga sig när man sköter sig men inte lika kul om man vet att intaget inte varit optimalt. Nä det är inte viktigt exakt vad det står på stålplattan. Och vissa gånger så kommer den visa på minus, vissa på plus och vissa på +/-. Men det är just detta jag vill få in i mitt huvud och att något hekto hit eller dit är ingen anledning att sura till och "trösta" sig med fel saker.

För min del funkar det inte att väga mig varje dag för då blir jag manisk och fokuserar på fel saker. Utan from nu kommer vågen tas fram på fredagar samt de måndagar det är Itrim gruppträff för att jämföra hemmavågen med Itrim vågen. Likaså när jag nått min viktbalans på 70 kilo kommer jag ändra fokus. Det viktiga för mig är att hålla mig inom ett intervall på ett par kilo samt fettprocenten. Målet jag har satt upp är 68-72 kilo som intervall dvs it is that time in the month, efter en semester eller vad det nu kan vara kan ju påverka. Likaså mitt mål är att få ner fettet till en hälsosam nivå som jag har förstått ska ligga på mellan 20-30%.

Nope kommer inte redovisa varje invägning här i bloggen utan mer milstolpar för mig som kan vara intressanta att dela med sig så ni kan följa min resa. Och idag var det en stor stolpe som fälldes i det Jenska hemmet!!! Tjoho jag är överviktig!!!

Kommentarer

 1. Problemet kan ju bli att vågen kontrar sitt välmående när man blir besatt av siffrorna. En variant kan ju vara att kanske boka in en kroppsmätning var fjärde vecka, på sätt sätt pusha sig framåt innan nästa vägning.

  Kämpa på!
  Mvh/Pjer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis och att vara besatt av siffrorna är det sista jag vill bli. Och just nu är det kroppsmätning tex fettprocent varannan vecka på Itrim. Sen blir det mer sällan så jag tar det i steg men håller med dig jag vill inte att stålplattan ska styra mitt liv! Tack!

   Radera
  2. Du fixar det! Kör så det ryker :)

   Mvh/Pjer

   Radera
 2. Jag brukar aldrig kolla på vågen, och jag säger åt alla mina klienter att skita i vågen! Bättre att mäta olika delar på kroppen, men det viktigaste är kläderna! Hur man själv tycker att dom sitter på kroppen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Johan jag håller med dig i teorin. Och jag gör ju kroppsmätningar, mäter midjan etc. Dock har jag noll kroppsuppfattning eftersom jag i stort sett hela livet förnekat min kropp. Vilket innebär att jag kan inte känna efter i kroppen om jag gått upp 4 kilo eller ner likaså på kläder. Så just nu behöver jag hjälp att bearbeta och inse där vågen blir ett mått på det men absolut inte det enda. Mitt mål är att sedan inte behöva "checka" varje vecka utan tex nästa år blir det en gång i månaden på Itrim. En process helt enkelt :-)

   Radera
 3. Detta kommer du att fixa galant! :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass