Hmm en reflektion över mättnadskänsla

Frukosten igår vart för stor för när det var lunchdags så var jag inte riktigt hungrig. What? Kände verkligen efter om jag inte var hungrig men nä inte riktigt. Därför minskade jag ner portionen idag. Märks att det inte är skogshuggarportioner som jag sätter i mig längre. Visserligen tränar jag inte tung styrka nu så sedan kommer nog portionerna bli lite större. Men onödigt att sätta i sig utav gammal vana utan att känna efter.

Nu njuter jag av varje tugga och gör mitt yttersta för att äta långsamt. Tror mig det är en riktig challenge för en "kasta in i gapet och tugga helst inte" kind of girl... Idag la jag åter igen upp frukosten på en assiett och åt i fikarummet med sällskap. Dock bara ett kokt ägg, 1 finncrisp och lite mindre räksallad. Lunchen igår la jag även upp på en mattallrik och det var en ceasarkycklingsallad jag hämtat från Grand Deli. Den är så mumsig och jag hade längtat :-)

Förra året åt jag hela salladen direkt ur lådan plus två stora skivor surdegsbröd med Bregott utan att blinka. Haha inte riktigt likadant igår. Skippade brödet som är himmelskt gott men just nu lite onödigt i en viktminskningsfas. När jag lagt upp halva salladen så kändes det som ett berg och eftersom jag inte var direkt hungrig nöjde jag mig med det. Njöt långsamt utav varje tugga och pratade med kollegan Sara under tiden. Tidigare hade det kanske tagit mig 5 minuter men nu satt jag i 20 och bara njöt. Och oj så mätt jag blev!

Undrar just om detta håller i sig? Tror ju nog att man töjer ut magsäcken lite vart som men mitt mål är inte de gigantiska portionerna jag åt förra året med ursäkten att jag tränade så hårt. Njae inte riktigt så hårt eftersom 12 kilo satte sig på kroppen :-) Jag får helt enkelt anpassa mig och faktiskt känna efter hur hungrig jag är och inte bara äta för att det finns. Detta pratas det också om portionsstorlekar och mättnadskänsla på mentala träningsskivan så jag ska hålla det i medvetandet och inte bara stuff my face. En utmaning men jag ska lyckas! 

Gårdagens lunch kycklingsallad hämtad från Grand Deli. Blev samma idag då halva salladen var kvar i kylen

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass