Fortsätt till huvudinnehåll

Hmm en reflektion över mättnadskänsla

Frukosten igår vart för stor för när det var lunchdags så var jag inte riktigt hungrig. What? Kände verkligen efter om jag inte var hungrig men nä inte riktigt. Därför minskade jag ner portionen idag. Märks att det inte är skogshuggarportioner som jag sätter i mig längre. Visserligen tränar jag inte tung styrka nu så sedan kommer nog portionerna bli lite större. Men onödigt att sätta i sig utav gammal vana utan att känna efter.

Nu njuter jag av varje tugga och gör mitt yttersta för att äta långsamt. Tror mig det är en riktig challenge för en "kasta in i gapet och tugga helst inte" kind of girl... Idag la jag åter igen upp frukosten på en assiett och åt i fikarummet med sällskap. Dock bara ett kokt ägg, 1 finncrisp och lite mindre räksallad. Lunchen igår la jag även upp på en mattallrik och det var en ceasarkycklingsallad jag hämtat från Grand Deli. Den är så mumsig och jag hade längtat :-)

Förra året åt jag hela salladen direkt ur lådan plus två stora skivor surdegsbröd med Bregott utan att blinka. Haha inte riktigt likadant igår. Skippade brödet som är himmelskt gott men just nu lite onödigt i en viktminskningsfas. När jag lagt upp halva salladen så kändes det som ett berg och eftersom jag inte var direkt hungrig nöjde jag mig med det. Njöt långsamt utav varje tugga och pratade med kollegan Sara under tiden. Tidigare hade det kanske tagit mig 5 minuter men nu satt jag i 20 och bara njöt. Och oj så mätt jag blev!

Undrar just om detta håller i sig? Tror ju nog att man töjer ut magsäcken lite vart som men mitt mål är inte de gigantiska portionerna jag åt förra året med ursäkten att jag tränade så hårt. Njae inte riktigt så hårt eftersom 12 kilo satte sig på kroppen :-) Jag får helt enkelt anpassa mig och faktiskt känna efter hur hungrig jag är och inte bara äta för att det finns. Detta pratas det också om portionsstorlekar och mättnadskänsla på mentala träningsskivan så jag ska hålla det i medvetandet och inte bara stuff my face. En utmaning men jag ska lyckas! 

Gårdagens lunch kycklingsallad hämtad från Grand Deli. Blev samma idag då halva salladen var kvar i kylen

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…