Fortsätt till huvudinnehåll

Morotssoppa och böcker

Igår hade jag den fina Bokklubben på besök även om vi vart ett litet decimerat antal. Med min nya hobbyn matlagning och veckoplaneringen hade jag ju redan fixat middagen. Nämligen morotssoppa med färsk ingefära. Helt hemmalagad och den blev väldigt mumsig om jag får säga det själv. Receptet var från "Annas mat" och det vart väldigt enkelt men kändes lite så där vardagslyxigt.

Typ skala och hacka morot, potatis, purjolök, lök, rotselleri och ner med det i en gryta med lite olja. I med skivad vitlök, färsk riven ingefära, curry, buljong och vatten. Lägg på locket och ta av efter 30 minuter. Mixa med stavmixern och i med limesaft, peppar och salt. Voila soppan är klar. Servera med en klick turkisk yoghurt (eller jag tog kvarg för det fanns hemma), lite solrosfrön och en dust paprikapulver (dusten är jätteviktig...). Till det nybakat surdegsbröd och Bregott.

Grönsakerna i grytan

I med resten och på med locket 

Denna buljongen använder jag 

Dukat lite fint

Pimp your soup 

Så här bidde det även om det kanske inte ser så vackert ut på bild... 

Nästa bok som jag har valt. Är den något bra? 

Kommentarer

 1. Visst är det kul med bokklubb! Hur har ni lagt upp det? Hur länge har ni hållt på? Vilken bok hade ni läst till den här gången? Vi håller just nu på med "Dehlis vackraste händer", som jag läste ut i helgen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jättekul. Denna bokklubben har funnits i många år men jag joinade för typ 2 år sedan. Vi träffas ca 6-7 vecka hemma hos varandra. Den personen som vi träffas hos lagar till en enkel middag som vi äter och snickesnackar lite. Sedan över till soffan för te/kaffe och en chokladbit så boken kan diskuteras. Den som valt boken ska berätta lite om författaren, vi prata bok sedan berättar den som valt om några recensioner som skrivits om samma bok plus att vi sätter ett betyg mellan 1-5 vad vi tyckte. Efter det presenteras nästa bokval utav värdinnan och nästa datum bestäms. Vi har bestämt att det ska vara pocket för att hålla nere kostnaden och skönlitteratur. Tror det var allt :-)

   Radera
 2. Jag gillade boken. Fick en enorm lust att åka till Indien och meditera och utöva yoga. Kanske någon gång.
  Var har du köpt buljongen? / Kram M.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojdå kanske vi får planera en yogaresa ihop :-) Buljongen är köpt på lchf-butiken men har sett den i hälsokostbutiker och tom på Coop. Kram

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…