Fortsätt till huvudinnehåll

Cross-Fit?

Här kommer ett klipp och en länk: http://www.crossfitnordic.se/vad-ar-crossfit/ om Cross-Fit. Finns hur mycket som helst så bara googla. I videon ser du en del utav det jag pysslat med den sista tiden: kettlebells, burpees, olympiska lyft, bröstpress, löpintervaller, TRX. Speciellt sista övningen dvs att slänga sig raklång helt utmatttad på golvet är jag expert på.... Ge mig ett år så kommer jag klå alla i filmen :-)


By the way tänk dopamin här också dvs tror du att detta är den ultimata träningsformen för en dopaminare som jag? Svaret är ett rungade ja. Medan att slänga in mig på ett yoga-pass skulle vara så uttråkande som det bara kan. Ja jättebra träning och säkert nyttigt för mig men inte motiverande eller kickgivande. Medan Cross-Fit för en serotinare är typ värsta skrämselpropagandan för träning :-) 

Tänk hur mycket vår biokemi påverkar oss och döm inte någon baserat på din egen för vi är alla unika! Tänk så bra om alla hittar sin ultimata nivå/balans så utomordentligt vi alla skulle må. Har du hittat träningsformen för dig?

Kommentarer

 1. Jisses vad tufft det ser ut.. Med mina dåliga leder går det aldrig att göra så mkt.. Men jag går ca 4 Powerwalk i veckan plus zumba 3 dagar i veckan.. Det får räcka.. Kram Susanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vissa av övningarna undrar man över dvs hur deras leder mår... Men det gäller ju att hitta vad som funkar för en själv och du verkar ha hittat din metod! Kram

   Radera
 2. Hej hej. Vet inte om jag har kommenterat nåt tidigare men jag följde din blogg förut, när det var metrobloggen och du fortfarande flängde runt alla världens hörn :-).
  Men i alla fall.
  Jag har fallit pladask för Cross-fit. Det är tamej fasiken det mest fysiskt krävande jag har gjort i hela mitt liv and I love it. För första gången i mitt 35:åriga överviktiga liv så tycker jag att det är kul att träna :-D
  Yoga är nog bra det med men jag blir snarare mer stressad än avslappnad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan! Oj då har du hängt med länge i bloggen :-) Javisst är det kul!!! Precis så känner jag också och yoga är inte min grej. Men som jag skrev kan ju vara ett mirakel för någon annan. Jätteroligt att du kommenterade och att du hänger kvar här!!!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…