Cross-Fit?

Här kommer ett klipp och en länk: http://www.crossfitnordic.se/vad-ar-crossfit/ om Cross-Fit. Finns hur mycket som helst så bara googla. I videon ser du en del utav det jag pysslat med den sista tiden: kettlebells, burpees, olympiska lyft, bröstpress, löpintervaller, TRX. Speciellt sista övningen dvs att slänga sig raklång helt utmatttad på golvet är jag expert på.... Ge mig ett år så kommer jag klå alla i filmen :-)


By the way tänk dopamin här också dvs tror du att detta är den ultimata träningsformen för en dopaminare som jag? Svaret är ett rungade ja. Medan att slänga in mig på ett yoga-pass skulle vara så uttråkande som det bara kan. Ja jättebra träning och säkert nyttigt för mig men inte motiverande eller kickgivande. Medan Cross-Fit för en serotinare är typ värsta skrämselpropagandan för träning :-) 

Tänk hur mycket vår biokemi påverkar oss och döm inte någon baserat på din egen för vi är alla unika! Tänk så bra om alla hittar sin ultimata nivå/balans så utomordentligt vi alla skulle må. Har du hittat träningsformen för dig?

Kommentarer

 1. Jisses vad tufft det ser ut.. Med mina dåliga leder går det aldrig att göra så mkt.. Men jag går ca 4 Powerwalk i veckan plus zumba 3 dagar i veckan.. Det får räcka.. Kram Susanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vissa av övningarna undrar man över dvs hur deras leder mår... Men det gäller ju att hitta vad som funkar för en själv och du verkar ha hittat din metod! Kram

   Radera
 2. Hej hej. Vet inte om jag har kommenterat nåt tidigare men jag följde din blogg förut, när det var metrobloggen och du fortfarande flängde runt alla världens hörn :-).
  Men i alla fall.
  Jag har fallit pladask för Cross-fit. Det är tamej fasiken det mest fysiskt krävande jag har gjort i hela mitt liv and I love it. För första gången i mitt 35:åriga överviktiga liv så tycker jag att det är kul att träna :-D
  Yoga är nog bra det med men jag blir snarare mer stressad än avslappnad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan! Oj då har du hängt med länge i bloggen :-) Javisst är det kul!!! Precis så känner jag också och yoga är inte min grej. Men som jag skrev kan ju vara ett mirakel för någon annan. Jätteroligt att du kommenterade och att du hänger kvar här!!!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

12 veckor med Itrim

Hur många burpees?

5 månader sedan min Gastric Bypass