Tillägnat Jessica!

Har blivit en liten annorlunda träningsvecka pga tentaplugg och PT Malou har legat hemma i sjuksängen stackaren. Därför har jag inte kunnat bjuda på någon video denna veckan utan får be att återkomma med kuligheterna nästa vecka istället...

Som ni kanske förstått så ägnas varje vaken minut som inte tillbringas på jobb eller i gymmet åt tentaplugg. Har ju tenta på lördag kl 9.00 för att kunna få min eftertraktade lic. kostrådgivartitel :-) Måtte jag klara det för jisses vad det är saker man ska kunna. Vet egentligen inte hur jag resonerade när jag anmälde mig - typ lite varannan helg mys och få lära sig mera om kost.

Yeah right man ska kunna rätt mycket för att kunna kalla sig kostrådgivare vilket ju är jättebra! Bara denna bloggerskan som vart lite naiv :-) Så ikväll blir det plugg och imorgon har jag tagit semester för att plugga. Intressant när man går igenom vad som fastnat och inte. För mig sitter tex träningsfrågorna utan några problem men de jäkla fetterna, välfärdssjukdomar och hormoner bara snurrar runt i skallen.

Chattade med Jessica, en av kursdeltagarna och en kär vän från förr (har typ inte setts på 20 år och så hittar vi till samma kurs - skoj!), idag och hon kan sjukdomarna på sina fem fingrar men inget om träning. Lustigt det där vad som fastnar och inte. Men hon kommenterade att mina inlägg om kost den senaste tiden hade varit väldigt bra och gjorde att de sakerna fastnade inför tentan :-)

Så för att kompensera för lack of videos så kör jag ett genrep utav träningsplugget alldeles speciellt för Jessica! Hoppas det funkar för alla...

Jessica  - detta ska du kunna ungefär

Fysiska kvalitér = Starke Alfred, Gå jäkligt långt, Fly tigern

Basrörelser = Twist (bålrotation med kaströrelse), Pull (drag intill kroppen), Lunge (utfall med tyngre lyft), Bend (böja sig framåt), Squat (benböj/huksittande), Push (skjuta något ifrån kroppen, press), Gång  - BGLPPST


Syreupptagningsförmåga = Kroppens förmåga att andas

Aerob= du kan andas
Anaerob=inte andas

Träningstillfälle = sätt en 2 på allt och 3-4 set

Borg-skalan = inte Björn utan ett skattning (obs har inget med Skatteverket att göra)

Tror det vart nästan allt men du kanske ska kolla frågesvaren som back-up...

Kommentarer

 1. Tack kära du vilken hjälp jag får!
  Hälsningar Jessica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror du fick till klockrena svar på tentan idag tack vare detta inlägget :-)

   Radera
 2. Vilken kurs går du, mf eller? I malmö? Jag är själv väldigt intresserad av att gå en kostrågivarutbildning/ Marianne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp det är MF och jag går kursen i Malmö http://www.mfgruppen.se/sidor/lic-kostradgivare---lchf-80-h.aspx Kan varmt rekommendera den alternativ Anna Hallen som också startat utbildningar nu (hon är min lärare på MF men detta är sista kursen hon gör för MF)http://annahallenutbildningar.se/ Lycka till!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

12 veckor med Itrim

Hur många burpees?

5 månader sedan min Gastric Bypass