Visste du att...

...socker och vetemjöl är oxiderande för kroppen dvs kroppen rostar inifrån. Det skapar helt enkelt en inflammation inne i kroppen. Våra kroppar är inte skapta för de mängder vi sätter i oss idag. Är ju bara de senaste typ 30 år sedan som dessa varor har exploderat dvs ingår i allt möjligt. Till exempel all fryst färdig mat eller i kakor och godis.

Våra kroppar är ju inte genetiskt byggda för dessa mängder och angriper därför sig själv inifrån. Resultatet blir en massa autoimmuna sjukdomar såsom diabetes, glutenintolerans och värk. Tänk på det nästa gång det lockar...

Puh ibland är det jobbigt att lära sig hur det funkar men samtidigt är jag tacksam för all ny kunskap. Gör ju att jag gör bättre val idag. Dock ska allt göras med balans anpassat till sig själv. För om vi skulle undvika allt som vart farligt för oss så kan man ju inte ens gå utan för dörren och andas :-) Men visst är det tänkvärt och gör en mer medveten.

Kommentarer

  1. Det är inte lätt att leva helt enkelt, men riktigt underbart när man ser det ljust! :) Balans är mitt motto (om nu ett motto kan bestå av ett ord!) :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä det har du helt rätt i :-) Klart man kan ha balans som motto - riktigt bra tycker jag!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass