Vad äter barnen i skolan eller hemma?

Jag är ju inte själv förälder så jag kan inte fullt ut förstå hur frustrerande det kan vara att se till att sina barn får bra mat i magarna. Tex vad gör man när en 3-åring vägrar äta något annat än pannkakor med sylt eller om man vill att ens barn inte ska äta gluten eller dricka mjölk i skolan. Detta är något som det diskuterats mycket i kostrådgivningskursen eftersom flera är föräldrar.

I söndags berättade mamma (som är kokerska inom kommunen) stolt och glatt att äntligen slipper de beställa konstigt kött från Irland och andra länder utan de kommer inhandla lokalt producerat kött från småskaliga slakterier i närheten. Så dels får de varor som de kan ha bättre koll på (tex ska de göra studiebesök i slakterierna) och dels så har inte köttet åkt halva jordklotet innan det serveras på tallriken.

Det är ett väldigt bra steg i rätt riktning tycker jag. Vill du vara med att påverka eller få tips som förälder så tycker jag du ska gå in på denna sajten http://www.naturligmatiskolan.se/ och glöm inte att gilla på fejjan http://www.facebook.com/Naturligmatiskolan Och sen har det ju kommit en del böcker på senare tid med tips för familjer. Bla en utav Anna Hallén som heter "LCHF för familjen" och fler som du kan söka på. Lycka till!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass