Fortsätt till huvudinnehåll

Varför ska det vara ett lidande?

Varför är det så att när tjejer ska "banta/leva nyttigt" så ska det vara så dammigt, torrt, smuligt och lidande som möjligt? Tex. pulver- eller soppdieter, knäckemackor eller skorpor, eller 2 korslagda salladsblad utan dressing? Då är man nyttig, duktig och garanterat vrålhungrig... Och detta klarar man x antal veckor beroende på motivation innan man kollapsar och äter allt i ens närhet.

Fick rådet på kostrådgivarkursen att snabba lösningar funkar aldrig istället fuckar du upp din kropp och din ämnesomsättning. Ja du må nå resultat på kort sikt men på lång sikt är det väldigt få som lyckas. Det är därför tex män går ner så mycket snabbare för de har inte mixtrat med sin kropp i hela livet. Och jag tror det är tveksamt att bantningsindustrin hade överlevt på bara män. Nej det behövs lidande kvinnor för att slantarna ska rulla in.

Fråga dig istället - är du villig att äta så här i 30 år? Om svaret är hell no då ska du inte göra det för en kort tid heller. Det gäller att hitta sitt egna facit, sin egna balans och sina egna kostvanor man kan hålla för livet. Då har man hittat hem. Sen är det olika för var och en vad man mår bra utav. Men det är inte att plåga sig igenom senaste dieten...

Du ska också veta att en kvinnas vikt pendlar ungefär 2 kilo under en månad likaså mellan sommar och vinter. Låt den göra det för det behöver kroppen. Jobba inte emot din kropp utan hitta ett gott samarbete. Och du är det inte dags att börja älska din kropp och vara stolt oavsett vad den där stålplattan visar? Livet kommer inte i repris och jag tänker inte packa ihopa med - nåja men jag hade koll på vågen i alla fall...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…