Här är mitt kylskåp!

Hemma igen och genast blir denna bloggerskan inte lika hungrig. Jisses vad man påverkas av sin omgivning. Och då menar jag inte bara mina medresenärer utan omgivning i allmänhet. Omgiven utan snabbmatsrestauranger och fikaställe som luktar, skyltar och personer som går runt/sitter äter allt möjligt. Då blir man sugen och hungrig fast kroppen egentligen inte är det :-( Och tro mig Lalandia består utav pommes, pizza, hamburgare, mackor, godis och mjukglass :-)

Igår så gick det inte så bra med maten. Jag skulle ju äta middag - inte kasta in den i gapet... Lärdom är att det hade varit mycket bättre att ta ett äpple som extra mellis och inte vara så hungrig. Plus när bordet är fullt med mat så är det så lätt att det blir mer på tallriken. Lättare hemma att lägga upp det  man ska äta och sedan gå till bordet, sitta ner och äta. En sak som jag planerar att göra är nämligen just det och stoppa in maten som är över direkt i kylskåpet/frysen. Plus att inte jagas med när andra äter fort men jag var rädd att min mat skulle försvinna (eller vi skyller på det...) :-)

Nu åt jag visserligen inte så dumt. Kycklingfile, grönsaker, bakad potatis. Men det blev en alldeles för stor portion plus några pommes som slank ner i magen på nolltid. Resultatet blev värsta magknipet och blodsockret rusade runt i kroppen. Fick lägga mig en liten stund på soffan sedan gick maken och jag en lite runda vid havet. Frisk luft och att få röra på kroppen hjälpte. Fast inget bra ändå men det är nu den mentala träningen kickar in.

ORKA - Observera, Registrera, Konstatera och Acceptera. Och det har jag gjort! Vad hände, tagit in det plus registerat bokstavligen här http://www.shapeupclub.com (återkommer till det senare i veckan) och i min Itrim övningsbok, konstaterat och diskuterat igenom med mig själv plus maken, tagit ansvar för det var ju jag som åt ingen annan samt accepterat att japp den hände men jag var inom min kalorinivå etc. Så no hard feelings och idag har allt gått mycket bättre :-)

Nu på eftermiddagen har jag städat ut och rengjort kylskåpet. Det var verkligen välbehövligt och det syns ju mer när det har varit tomt som det har varit detta året... Men i torsdags var jag och handlade mat. Till mig själv :-) Hade förberett vad jag behövde tom imorgon och det var framför allt frukost. Så äggen är kokta, räkorna tinas och snart ska min hemmagjorda räksallad röras ihop. Frysen är även fyllt med kyckling, lax, räkor, fisk och grönsaker samt bär. Så jag har en bra grund.

Vidare har jag också slutfört min veckomall för denna veckan. Det vill säga vad som ska ätas tex vet att jag har utelunch på torsdag eller TRX-utbildningen i helgen och shoppinglistan har sammanställt och imorgon är det inköpsdag utav färskvaror såsom sallad. Detta betyder att jag har planerat så mycket jag bara kan och förberett mig mentalt för denna veckan och vad komma skall. Känns jätteskönt både i kropp och knopp. Planerar du ditt matintag förresten?

Edamebönor, ärtor, kryddor, blåbär, hallon och jordgubbar. Bären mest till maken just nu för han brukar snackas på dem på kvällarna. Bättre alternativ än rostad och saltade jordnötter även om det finns i skåpet :-)

Kyckling, räkor, lax och annan fisk i fryselådan 

Äggen kokta och räkor tinas

Och snart har jag mumsig räksallad till frukost i veckan plus över till maken till middag 

Titta så fint det blev! Även om lite tomt på färskvaror som grönsaker :-) 

Vecka 14 är planerad!

Kommentarer

  1. Planering är a och o. Utan planering blir mina fallgropar både fler och djupare. har precis fyllt på med bra mat och genast infinner sig ett litet lugn, jag har koll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut planering och prioritering is a must. Plus för mig har jag kommit på att jag måste ha variation annars tröttnar jag och väljer fel mat. Heja oss!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass