Vår Ruset rapport från Anett

Efter en oerhört träningsfattig period på ca 1,5 månad har jag äntligen kommit ut i spåret igen. Jag har skyllt på jobbet, på vädret, på humöret och jag vet inte allt... Efter att ha träffat mina träningskompisar i onsdags så kände jag mig oerhört motiverad att komma igång. Tanken på att träna i grupp har skrämt mig en aning, men jag har bearbetat det i mitt huvud nu så det känns riktigt spännande. Ser  fram emot att komma igång med det.

Men tillbaka till träningen... I söndags snörade jag på mig löparskorna och begav mig till bokskogen. Solen var framme och det blåste inte alls så förutsättningarna kunde inte bli bättre. Det var lite isigt i spåret och det passade mig alldeles utmärkt eftersom jag var tvungen att gå vissa avsnitt. Men det blev nog totalt 6,5 km löpning i alla fall. Tiden var inte bra, men jag valde att fokusera på att komma igång. När jag kom i mål var jag supernöjd med min prestation och jag kände att jag hade mer kvar att ge. Det blev ca 3 km till med ett gäng hundar när jag kom hem. 10 km i benen vecka 1 är helt ok.

I går, måndag blev det samma runda i bokskogen. Det kändes lite tungt den första kilometern, men därefter kändes det bra någon km. Efter gårdagens runda kände jag inget alls i benen, men efter hand så gjorde de sig påminda och det började kännas ganska tungt efter ca 4 km. Började fokusera på mål och tänka framåt. Min mentor Torkild Sköld's ord ekade i huvudet "Du har 100% eget ansvar, ingen kan göra det åt dig" och jag började tänka i rätt banor. Efter mycket ältande i huvudet hur kass jag varit den senaste tiden så bearbetade jag det färdigt och kastade det bakom axeln. Nu börjar jag träna där jag är nu och ser framåt på hur jag kan förbättra mig. 

Så med Torkild och nya mål i huvudet så gick de sista två kilometerna som en dans.  Är så tacksam för att ha kommit med i Tinas grupp till Vårruset och ska göra mitt absolut bästa. Ha en underbar vecka alla så hörs vi igen ;)

Anett kopplar välförtjänt av i vårsolen efter en löparrunda

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass