Coleslaw receptet

Har gjort detta receptet ett par gånger nu och det blir alltid lika poppis. Till saken hör att jag älskar coleslaw något jag fick smak för när jag bodde i USA. Här kan du läsa lite mer om tillbehöret: http://en.wikipedia.org/wiki/Coleslaw

Jag gör inte alltid exakt som det står i receptet. Till exempel i receptet nedan har jag tagit bort äpplet och saltet. Plus att jag ännu inte hittat osötat senap så jag använder Markattas ekologiska dijonsenap. Vidare så pepprar jag lite efter tycke och smak. Jag tycker att receptet nedan blir mycket mer än 4 portioner men det beror kanske på att vi äter det mer som ett tillbehör/sallad.

Receptet (4 port)

½ vitkålshuvud
1 grönt äpple
1 morot
4 msk äkta majonäs
1 dl creme fraiche
2 msk osötad senap
½ tsk salt
1 krm peppar

Strimla vitkålen, tärna äpplet och skala samt strimla moroten. Blanda majonäsen, creme fraiche och senapen. Rör ihopa och krydda. Väldigt enkelt och det håller sig bra i kylen tom godare dagarna efter.

Receptet är från denna boken

Färdiga resultatet 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass