Utvärderingen av veckans kost

Okej då har jag redovisat en veckas matintag som utlovat i detta inlägg apropå LCHF-debatten. Så vad tyckte du? Är LCHF en extremdiet? Jag personligen räknar ju inga kalorier (in eller ut), kolhydrater/dag, eftersträvar ketos eller lever på mycket mycket fett och sk inga kolhydrater. Jag vill ha bra naturlig mat i magen som just jag mår bra utav och så att jag orkar träna. Ibland boostar jag med mera nötter och rotfrukter som extra turbo.

Jag försöker dock undvika socker, gluten och snabba kolhydrater så mycket som möjligt dvs mitt motto är 90-10. Och jag tycker min kost motsvarar det hyfsat dvs 90% bra mat och 10% medvetna matval utanför. Jag har just nu valt att på lördagen (eller max en ggr i veckan) ha möjligheten att välja onödigheter. Jag är medveten att det inte är bra för mig och min kropp men gör ett medvetet val.

Dock ändras det valet ständigt dvs om jag tryckte i mig 2 kilo lösgodis (minst) tidigare per vecka så kanske jag hamnar på 1-2 hekto nu (max). Och numera om jag ska bjuda på efterrätter så är det ju bättre att jag bakar/lagar det själv så jag vet vad som finns i. Tex bärpajen från i lördags eller vaniljparfait till gästerna i fredags.

Allt är relativt och man ska bara jämföra sig med sig själv. Vi är ju unika individer med olika biokemier, förutsättningar, ryggsäckar - you name it. Därför funkar detta för mig medan för dig är det kanske ett helt annat upplägg. Dock är min övertygelse att alla mår bra av att äta så naturlig mat för våra kroppar som möjligt. Fast det är inte förrän man har den övertygelsen själv samt motivation till att göra förändringar som det händer något på ens kostfront.

Detta var också en kul övning för mig för att bli mera medveten om hur mycket jag faktiskt har förändrat mitt liv. Jag hoppas min matvecka har inspirerat, motiverat, lugnat, irriterat eller något denna veckan :-)

Kommentarer

  1. Jag tycker inte att det är dieterna som är extrema utanibland människorna som följer dom, oavsett vilken diet det är... =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt rätt! Det är en bättre formulering och det kommer alltid finnas extrema inom allt.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass