Så jäkla kul!!!!!

Okej igår hade jag nog bestämt mig för att skippa det hela. Och imorse när det visade -16 så kändes det inte heller lockande. Men sen vet jag inte vad som flög i mig. Tänkte väl att jag skulle ångra mig mycket mer om jag inte i alla fall försökte. Så då fick jag fart. 

Det besvärliga var klädseln. Jag har ju inte den typen träningskläder men va sjutton något skulle jag väl skrapa ihopa. Men det bidde två par strumpor, trosor, träningsbh, linne, långarmad tunn tröja, tunn fleecetröja, 2 par tights, ett par mjukisbyxor, stor fleecetröja, halsduk, mössa och vantar. Puh men jag kunde röra mig och det visade sig bli alldeles lagom.

Jisses vad nervös jag var när jag körde till Victoriastadium i Lund. Och när jag blev mött av ett gäng militär killar och tjejer så lugnade sig inte nerverna precis. Fick mitt namn avbokat och en grön väst med Nordic Military Training på. Sedan samlades vi en squashsal för att få en introduktion. Usch vart jättemånga vältränade små lättisar och så några som jag.

Jens som var vår huvudledare för dagen pratade först lite om NMT. Det visade sig att mer än hälften som anmält sig hade stannat hemma så vi fick extra cred för att vi var på plats. Vidare så skulle vi delas in i 2 grupper - en Basic (för vältränade) och en Rookie (för icke så vältränade). Han sa att ca 6% av Sveriges befolkning tränade 2 gånger i veckan regelbundet dvs längre än 3 månader. Och så skulle alla som gjorde det sträcka upp en hand. Jaha då är det ni som ska vara i Basic gruppen... 

Ja jag fuskade och stannade kvar i Rookiegruppen. Och det är jag väldans glad över när vi sen mötte dem under passet. Där hade jag inte tyckt det var lika kul utan bara känt mig utanför. I Rookiegruppen låg jag väl ungefär i mitten - inte bäst och inte sämst. Detta gjorde att min självförtroende ökade och jag tyckte det var så himla kul!!!

Vad gjorde vi då? Ja mycket jogging, ner med kroppsdelar i marken (tex när Jens ropade panna så var det bara att slänga sig ner i snön och trycka ner den tills han sa att vi fick resa oss), utfall, björngång, styrkeövningar tillsammans, sit-ups, burpees, jägarvila, benböj, mer springa upp för backe och ner för backen, 20 sekunder på oss att förflyttas och ställa upp i samma led på en annan plats etc. Jag kunde göra allt utom en sak. Åka ner på rumpan två och två för pulkabacken. Kändes inte riktigt bra för svanskotan.

Men vet ni vad det gör inget. För jag hade så himla kul och kände mig stark!!! Och märkte inte av kylan så mycket och snoret flög åt alla håll. Och det är inget bullshit man ska bara lyda och rätt in sig i ledet (bokstavligen). Plus att det gör inget om man är själv för du kommer ändå inte jobba med din kompis för det flyttas runt hela tiden. Detta vill jag göra igen och jag är så glad att jag kom iväg :-) Fasiken vad stolt jag är!!!

NMT ska starta en Rookiegrupp i Lund den 28 feb. Det kommer vara tis- och torsdagkvällar. Man får skriva ett avtal med sig själv med sin målsättning med träningen. Det är närvaroplikt dvs du måste ringa ledaren och säga att du inte kommer... Så är det någon som vill ha kulig men jobbig träning så ska ni göra detta!!! Och obs de poängterar hela tiden att det är inte meningen att man ska vara en übermänniska. Tycker jag är skönt och alla hjälps åt och hejar fram varandra. Coolt helt enkelt!!!

Frukostladdning
 Påbultade - tur man har för stora kläder i garderoben som man kan dra över
 Hillevi Wahl pratade om sin upplevelse utav NMT och sin bok Extremt Kul
 Jens vår överbefälhavare eller vad man kallar det
 Inte mycket tid att fota under äventyret...
 Nöjda deltagare efteråt
 We did it!!!
 Hillevi efteråt vid boksigneringen
 Och jag... röd i fejan och snorig... snacka om att bjuda på sig själv..
 Och en svettbild... Tror jag jobbade bra...
 Boken Extremt kul
 Signerad :-)
 Ojoj ni kan tror laxsoppa satt fint efteråt

Kommentarer

 1. Tina, var glad, nöjd och stolt över att du var en av de som ställde upp i NMT-leden idag. Du har redan nu visat att du har det som krävs, oavsett din nuvarande träningsnivå.

  Inom NMT behöver man aldrig skämmas för att man är sist, inte orkar eller har en dålig dag. Det är det som är så jäkla bra. Vissa dagar är man starkare andra svagare. De dagar man är svagare får man hjälp av gruppen, annars hjälper man själv till att peppa sina träningskamrater.

  Du kommer att utvecklas, jag lovar!! Jag har varit hjälpinstruktör under många år och följt många Rookie-camper i Stockholm och det är ren och skär lycka att få se utvecklingen av alla som börjar träna med oss.

  Håll i, håll ut och gå på träningen...även om du inte känner för det. Men jag tror...att det blir som för så många andra av oss...att har du väl börjat vill du inte missa ett pass.

  Lycka till, det kommer gå strålande!! Din styrka, blir även andras styrka!!!

  Kram från Anne-Li (NMT-ankare och en av grundarna)

  SvaraRadera
 2. Så avis jag är!!! Vill höra allt!!!! Kram Rebeca

  SvaraRadera
 3. Whohoo! Härligt! Låter som ett skitskoj träningssätt! Och så visste jag väl att du skulle fixa det... =) Kram!
  S

  SvaraRadera
 4. Det var galet roligt. Kan vi göra om det i morgon? Pleeeeease?

  SvaraRadera
 5. Fyyy fasen va rolig träning!! Detta måste jag bara göra!
  Kram K

  SvaraRadera
 6. Hej! Även jag jag var med igår (randig mösssa från Polarn) och tyckte också att det var superskoj! Hade det inte varit så dyrt hade jag inte tvekat en sekund på att göra det till en vana. Lycka till med din träning! /Christina

  SvaraRadera
 7. Ja jag är verkligen hooked och tack för alla era kommentarer - så stöttande!
  Jag känner att jag bara måste göra detta mera och hoppas verkligen det finns ett rookiecamp i Lund/Malmö september och framåt. Håll tummarna åt mig.
  Och Anne-Li redan nu drömmer jag om att få leda rookies en dag så sign me up :-)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass