Var otrogen!

Nu fick jag dig allt till att läsa va... Fick ett mycket bra tips på min utbildning som jag ville dela med mig för jag tycker det är så klokt. Rådet var att köpa blandat dvs köp inte alltid samma tesort, lax, nötter, grönsaker, kött, ägg eller vad det nu kan vara för matvara dvs var märkesotrogen!

Varför det? Jo man går ju oftast på rutin och plockar åt sig märken som man känner igen, gillar och har koll på att de ska vara bra. Eller så får man rådet att man ska bara ät en viss sorts fisk odlad på det där stället utan för Norges kust eller vad det nu kan vara. Men för att sprida riskerna lite så bör man variera sin kost så mycket det går.

Det vill säga ena gången köper man färsk lax av lokala handlaren, nästa gång en fryst variant från en leverantör och tredje gången fryst från ett annat ställe och nästa... Anledningen är att om jag som individ alltid äter samma lax (obs bara ett exempel på matvara) från samma ställe så fyller jag ju på min kropp med samma näringsämne samt gifterna från det odlingsstället.

Då är det bättre att få i sig lite skit från alla möjliga håll men inte nå upp till kritiska nivåer av något. Och skit får vi i oss antingen vi vill eller inte. Jag menar vi kan ju inte sluta andas för att det är lite grejer i luften. Men vi kan vara smartare i våra kostval och lite grann lura naturen :-) Vad tror du? Jag tyckte detta var ett listigt litet knep i kostvardagen som är hyfsat lätt att följa.

Bara ett litet tips från Butterflycoachen såhär en torsdag...

Kommentarer

  1. Hello,jag tycker att det låter som en jättebra idé och har börjat själv att använda mig av detta tips:))Njuter av mitt kaffe nu som jag också börjat variera och roar mig med att kika på olika blogga:)H adet bra//Maja

    SvaraRadera
    Svar
    1. Javisst lär vi oss mycket bra :-) Hoppas du njöt av din lediga dag! Ha det gott!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass