LCHF på Kvällsöppet

Jag kollade på klippet imorse på TV4Play för kl 23.00 då sover denna för att kunna komma upp på morgonen. Vad jag tyckte om debatten? Jo ungefär som de flesta andra om jag har förstått rätt och vad jag läst mig till. Det vill säga att Katrin är en frisk fläkt men plump. Dock hennes kommentar till Cissi om hennes nuvarande diet småmös jag åt för det syntes att den tog... Ajaja för sociala medier :-)

Kostdoktorn ger ett seriöst intryck men skulle behöva kaxa till sig lite. Fast egentligen inte för det är ju lite grann som ett rollspel dvs han ska vara den företroendeingivande läkarexperten. "Motståndarsidan" eller varför kalla dem det (var och en väljer ju själv hur de äter - utom LCHF:are :-) ) var ju opålästa och skrämda att deras yrkesstatus ska försvinna.

Vad menar jag med det? Jo den där Claude som dillar om extremdieter och det inte är bra för barn (jisses har du inte fatta något), den obligatoriska tanten från Livsmedelsverket som inte lyssnar och andra som inte riktigt vill kännas vid att de delvis håller med. Jag menar ska Ola ge upp allt han tjänar pengar på - det tror jag ingen hade gjort. Kan ni tänka er hur skrämmande det måste vara att de kostråden man har gett de senaste 20 åren och som man skapat hela sin yrkesroll inte skulle vara så där himla bra...

Det som irriterar mig mest är just ordet diet, extrem, massvis med fett och inga kolhydrater. Hallå! Ja det finns extrema "bantare" av all de slag men dra inte alla vi som äter LCHF över en kam. Det är ju som att säga att alla som äter GI eller Viktväktarna äter exakt likadant - finns inga som helst variationer. Och att inte kunna besvara på fråga hur LCHF-tallriken ser ut eller vad de tror vi egentligen äter. Det besvarar ju egentligen allt dvs man har inte satt sig in i det hela för man vill bara stoppa huvudet i sand och hoppas att detta blåser över.

Men allra allra bäst var de två Annorna!!! Japp jag är partiskt här - det erkänner jag direkt. Men i olika kommentarer online så håller andra med mig. Anna Hallen är en utav lärarna på min kostrådgivningsutbildning. Men tror mig den kursen borde alla människor gå för att lära sig vad som händer i kroppen och hur vi påverkas utav det vi äter (även om hon har gett mig mardrömmar om försockring i kroppen men fick ju lugnade besked sist...) En mer trovärdig, älskvärd och kompetent lärare inom detta området finns inte!!!

Hon kom också med de bästa kommentarerna tyckte jag bla om individanpassning dvs ett barn äter inte LCHF på samma sätt som en tjockis, vi äter inte kött som simmar hundra meter i en massa smör och motfrågan att hur ser vår tallrik ut då. Jag hoppas verkligen att hon får komma ut mer och tala om LCHF på ett lugnt och trovärdigt sätt.

Den andra Anna jag menar var inslaget med familjen som äter LCHF dvs lågkolhydratskost med naturlig mat anpassat till deras individuella behov. Anna Hoffert tyckte jag också sa väldigt bra saker såsom Back to Basic (som det faktiskt handlar om dvs skippa de senaste 20 åren av en sockerempidemi och istället äta bra mat för våra kroppar), du ger inte köttfärs till en ko eller att hon skulle ju aldrig ge sina barn något som skadar dem. Tvärtom deras kost ger ju dem bevisligen bättre hälsa och barnen strålade ju. Men enligt Claude Marcus är det väl extremt för det hade ju varit bättre om de käkade godis, läsk, McDonalds, chips hela dagarna. För det är ju inte extremt....

Om du missat det hela så är länken här: http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/kvallsoppet?title=kvallsoppet&videoid=2156738 Pluspoäng till TV4 för att de började med LCHF-delen så man slapp titta på en massa man inte är intresserad av :-)

Kommentarer

  1. Jag orkar knappt kolla på debatterna längre. Jag blir bara irriterad. Att de inte förstår rena fakta, liksom. Läste på Twitter igår, en del fattade inte hur Anna H menade ang det där med kon. Undrar vilka som är dumma i huvudet egentligen? ;) Nä, kolhydratätarna är rädda om sin snuttefilt, kolhydraterna.

    SvaraRadera
  2. Förstår vad du menar men jag tycker ändå det är viktigt att prata om det hela och försöka få andra att förstå. Men visst vissa debatter har varit för hetsiga i min smak men tyckte denna var ändå hyfsad. Sen är det ju naturligtvis upp till var och en att äta vad de mår bra av. Vi är individer. Bara tråkigt när det blir påhopp och en massa missförstånd tycker jag personligen.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass