Lita på dig själv!

Varför skriva någon på näsan hur den personen ska göra eller inte? Hur den ska äta eller inte? Varför är just kost så laddat och alla har åsikter? Vem ska man lita på i debatter eller inte? Vad kan experterna som sitter och uttalar sig om ämnet? Vad finns för intressen inblandade?

Väldigt svårt för den enskilda individen i en sådan här tennismatch och är det något jag är trött på är det just pajkastningen samt studier hit och dit. Vi är unika som individer dvs vi ser inte ut likadana på utsidan så varför skulle vi vara exakt lika på insidan? Det är ju som att säga att alla i Sverige är blonda, har glasögon, storlek 42 i skor och älskar sill...

Alla mår inte bra av att äta mycket kolhydrater, vissa har en biokemi som får dem att triggas igång på tex alkohol, vissa vill banta med pulver och kan inte tänka sig äta grädde, andra mår inte bra utav fisk, vissa kan leva på prinsesstårta och cigg i 100 år, vissa har allergier, man har preferenser tex sparris är äckligt eller så orkar man helt enkelt inte bry sig om vad som händer i ens kropp när man vräker i sig socker.

Förlåt om du inte har gått i mina skor kan du inte uttala dig vad som är rätt eller fel för mig. Lika lite som jag kan för dig. Det är en annan fråga om någon kommer och ställer direkta frågor och vill ha svar. Till exempel Tina hur brukar du göra med mellis eller vad kan det vara som får mig att må dåligt när jag äter så här? Då svarar jag efter bästa förmåga men poängterar alltid att det är utifrån min erfarenhet och kunskap. Den frågande individen måste alltid känna efter själv.

Det jag försöker säga är: LITA PÅ DIG SJÄLV! Du vet vad som är bäst för din kropp och hälsa. Var källkritisk, sök information från alla läger, testa och känn efter, hur mycket orkar du förändra just nu och vad är du villig att göra eller inte? Den enda som kan svara på de frågorna är DU oavsett vad som sägs i en debatt, på en löpsedel, i ett forum. Och framför allt försök att vara ödmjuk inför skillnader och respektera våra olikheter. Det är ju det som gör oss unika!

Jag har upptäckt att såsom jag lever nu dvs med LCHF kost anpassat till mig, min träningsdos, hur jag har det privat tex inga barn eller vad det nu kan vara. Det är det som får mig att må så himla bra och trivas alldeles utmärkt med mitt liv. Får dagligen kommentarer om att det strålar om mig och att jag ser hälsosam ut. Och jag känner mig stark, pigg och kroppen samt knoppen fungerar.

Jag väljer bloggen som forum för att förhoppningsvis inspirerar och motivera någon annan därute att välja livet! Man kan faktiskt må bra har jag upptäckt men det tar tid och man får jobba på det. Jag har ju min övertygelse om tex kost och den blir stärks utav min nyvunna kunskap på min kostrådgivningsutbildning. Jag är övertygad om att jag funnit rätt väg för mig som individ men varje dag är ju en lärodag och det är så livet ska vara tycker jag.

Jag hoppas att du som läser bloggen tar till dig det som funkar för dig och tar fram ditt egna koncept på vad är hälsa för dig. Du behöver ju inte köpa min övertygelse rakt av men man kan alltid lära sig ett nytt trick eller två utav varandra. Därför hoppas jag att om du har några frågor eller undringar, vill prata om din hälsoresa (för det kände jag mig många gånger när jag vägde som mest att vem fasiken förstår vad jag går igenom) eller få lite tips att du inte tvekar att kontakta mig.

Antingen i kommentarsfältet, via mail, på fejjan eller twitter, ringer eller bara kommer fram när du får syn på mig! Tillsammans är vi starka och kan stötta varandra i denna snåriga djungel utav åsikter :-)

Kommentarer

  1. bra skrivet Tina. För mig är du ett oroligt stöd... =) Och jag är så glad att jag funnit dig och din blogg. kram

    SvaraRadera
  2. Åh tack Johanna - vad glad jag blir för din kommentar!!! Hejar ju på dig! Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass