Debatten i SVT igår

Suck varför LCHF debatten sist i programmet? Tänk på att jag är sömnig men jag följde dock lite halvsovande. För det första så är jag nog allergisk mot sådana här programformat. Tycker det är jobbigt när folk bara typ gapar, avbryter och när inte rätt personer får komma till tals eller egentligen någon. Sedan förstår jag att man väljer personer som kan locka lite tittare såsom Katrin och Hero (Gladiatorerna).

Sen kan jag ju tycka det är märkligt att han ska sitta och uttala sig men vad vet jag han är kanske värsta experten. För i min mening är ju då även hans livsstil/kost extrem i sådana fall och inte så som merparter svenskar lever. Likaså Katrin. Har följt hennes blogg länge mest för att jag tycker hon är härligt osvenskt kaxigt. Och hon sticker ju inte under stolen med att hon är entreprenör och vill tjäna pengar.

Därav tex hennes LCHF-bok. Jag kan inte uttala mig om den då jag inte läst men jag har faktiskt beställt den så jag återkommer sedan. Dock känner jag inte igen mig riktigt i hur hon ser på LCHF och att mina fördomar spökar bak i huvudet dvs ja du gick ner 35 kilo men det var faktiskt 35 kilo du gått upp under en graviditet och innan den vart du inte speciellt fet snarare tvärtom. Men bara för någon är smal betyder ju inte det att man inte skulle må bra av att äta LCHF eller snarare så jag ser det naturlig mat.

Nåja anser inte att någon sida blev en tydlig vinnare och finns det egentligen det? Måste det finnas en "vinnare"? Var och en väljer ju själv - vi är individer. Vi ser ju inte likadana ut på utsidan varför skulle vi då se likadana ut på insidan? Är ju som att säga att alla svenskar är blonda och har glasögon. Det finns inte ETT FACIT som passar alla utan vi har olika kemiska uppsättningar, vissa av oss blir lättare beroende, vissa av oss påverkas mer utav kosten än andra etc.

Jag har inte tidigare velat gå in i detaljer hur jag äter etc för jag vill inte att det ska dels bli någon annans individs facit och dels för att jag inte ville utsätta mig för kritik. Kost är en känslig bit och alla har åsikter :-) Fast jag inser mer och mer att om jag ska blogga om hälsa, kost och träning dvs såsom det ser ut för mig och min hälsa så kan jag ju inte välja att inte stå fullt ut för alla bitarna. Då i huvudsak min kost.

Jag har ju också valt att läsa till lic. kostrådgivare med LCHF inriktning pga min övertygelse att detta är rätt för mig. Jag kommer fortsättningsvis försiktigt dela med mig utav mina kunskaper, lärdomar, erfarenheter, tankar, undringar. Jag skriver försiktigt för jag anser mig själv som en "glad amatör". Jag är inte färdig utbildad kostrådgivare, det är inte mitt yrke, jag är ingen expert som har alla svar.

Men jag kanske kan verka som en inspiratör, en positiv anda, ge lite tips, förklara mer hur jag äter tex en vanlig matdag (för tror mig utan kolhydrater så hade jag inte tränat som jag gör tex), ge lite bakgrund/förklaring till Expressen/Paulun historien, låta er följa med på min kostrådgivareresa. Helt enkelt skriva lite mer om LCHF på ett nyanserat sätt i bloggen. Tror ni det skulle vara något?

Kommentarer

 1. Det låter kanon tycker jag. Inspiratörer behövs överallt :-)

  Lycka till med studierna!

  Kram
  Joanna

  www.livsvinst.se

  SvaraRadera
 2. Tack så mycket Joanna! Följer flytten med spänning :-) Kram

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass