Söndagsplaneringen...

Igår efter skolan och en långpromenad med maken så var det dags att ta itu med veckoplaneringen dvs steka lite omelettfrukostar, packa nötpåsar, stämma av veckans träning, kolla matinköpslistan och klura på vad som ska ätas till lunch och middag. Har faktiskt blivit mycket duktigare på att laga mat sedan kostrådgivarutbildningen startade. Och mår strålande av min hemmalagade mat. Känns som jag på banan igen och det är så jäkla skönt.

Återkommer med lite mattips i bloggen senare men också mer om vad jag lär mig på utbildningen. Ni kan tro huvudet snurrar av information om cellernas uppbyggnad, insulin hit och dit, fettförbränning - you name it. Känner också att jag ändras till det bättre på det personliga planet. Dels för jag tycker det är så himla intressant och vill bara lära mig mer(vad fett gör för kroppens förbränning, vad socker ställer till med, hur hormonerna påverkar oss...) och dels mina kostvanor för att få en optimal hälsa (tex matlagning, ut med så mycket gluten ur kosten som jag bara vill/kan/känner för, vad äter jag på valfria dagen) Har en helt annan motivation till att äta bättre på alla sätt!!!

Här kommer lite matbilder för nu har jag inte tid att hänga här längre för nu ska det lagas laxsoppa! Lagar du mycket mat själv? Vet du vad gluten hittar på med din tarm och kropp? Eller att socker dödar nervceller...

Frukostomelett i långa banor...
 Matlådor och grönsaker att woka
 Hmm detta verkar gott och vad ska inhandlas...
 MUMS!

Kommentarer

  1. Lagar i stort sett all mat själv, tycker det är kul att laga mat å testar gärna nya rätter så ofta det går. Synd att man inte äter lika ofta som förr bara, ibland har jag många nya grejer jag vill prova men det dröjer ofta länge innan det blir av då måltiderna är mer sällan nu! Ett delikat problem, jag vet, men ändå!;))

    SvaraRadera
  2. Ja jag börjar också plocka upp det där med matlagning och jisses vad mycket bättre man mår. Framför allt i magen. Brukar läsa dina recept så jag får börja följa dem nu :-) Ha det gott! Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass