The Expressen Story - behind the scenes

Många som också frågat varför och hur det kunde komma sig att jag var med i Expressen för Fredrik Pauluns nya bok LCHQ. Jag lovade att återkomma med min del utav storyn och här kommer den...

Lördagseftermiddagen den 19 november fick jag ett fb meddelande från Yalda min träningskompis. Hon hade läst på Fredriks fb sida att han sökte "en kvinna som gått ner mycket i vikt med lågkolhdratskost, som hade före och efter bilder och som kunde tänka sig vara med i en tidning". Hon menade på att jag borde maila in min historia.

Efter ett par timmars velande och med maken som ytterligare pushare så samlade jag mod till mig och formulerade ett mail till mr Paulun. Skickade med 2 före och efter bilder, skrev en kort text om hur jag ätit och tränat samt länkade till min blogg. Frågade också vad det gällde och vilken tidning. Tänkte att han får in så många "ansökningar" att jag är safe. Men hmm 10 minuter senare fick jag svar. Jaja tänkte jag nu det är bara ett autosvar eller ett tack för ditt mail men vi har valt...

Fast det var det inte utan det var ett positivt svar att jag verkligen kunde vara en bra förebild och att det gällde hans nya bok och Expressen och en artikel i januari - ville jag vara med? Och nu växte paniken - va fasiken har jag gjort? Men maken sporrade och sa om du verkligen vill vara en förebild för andra som gör en hälsoresa så är ju detta en kanongrej. Plus att jag sagt att jag vill utmana mig själv att hoppa på lite galna grejer - då kan du inte backa nu sa han. Medans jag hyperventilerade "Expressen och vilken före bild ska jag då använda....".

Med maken vid min sida svarade jag darrande på Fredriks mail att ja det lät ju spännande. Fick då till svar att han skulle maila en pdf på boken till mig i början på veckan så jag kunde kolla om det var något jag kunde stå för. Åter igen tänkte jag att jaja men det gör han till flera för att sedan kunna välja ut den bästa storyn.

På tisdaglunch fick jag filen med boken och jag svarade att jag återkommer när jag läst igenom det hela. Printade ut den och började läsa på kvällen. Jag tycker boken är väldigt bra och kände att det liknar så jag käkar LCHF och tränar. Okej jag använder inte olivolja, hatar avokado och oliver but the rest funkar ju. Och det kan ju vara en kul grej...

Medan jag sitter där på tisdagkvällen och funderar så ringer telefonen. Det är en journalist från Expressen som heter Anna Bäsen som fått mitt namn och nummer av Fredrik. What - jag visste inte att jag tacka ja än? Okej ingen återvändo nu kör vi. Och kanske bäst så för annars hade jag kanske fegat ur. Vi pratade i ca en timme och i slutet av samtalet så ber Anna mig att skicka några olika före foto så de kan välja ut ett samt undrar när i veckan jag kan bli fotograferad. Ursäkta vad sa hon? Fotograferad????

Mamma mia vad har jag gett mig in på... Men det ska ju inte vara förrän i januari tänkte jag i min enfald så då hinner jag fixa outfit, gå ner 20 kilo till och operera bort påsarna under ögonen. Nähä du menar att jag ska fotas nu på fredag. Jomenvisst inga problem svarar bloggerskan. När jag lagt på luren så vrålar jag högt till maken va f#¤%n har jag gett mig in på.

Med mitt schema betydde detta att onsdag jagades outfit och fixades nya naglar, torsdag färgades de gråa och fredagen kl 15.00 plingade fotografen på dörren. Jisses vad nervös jag var och inte hade jag hunnit med de där 20 kilona till och.... Men det gick hyfsat bra och jag är stolt över bilderna. Även fast jag bad om retuschering som de andra supermodellerna och nekades så är jag nöjd :-)

På fredagkvällen (dvs 5 dagar efter första kontakt och samma dag som jag fotas) så sitter jag ute på restaurang och äter massa god mat. Då får jag ett mail: "om inget förutsett händer under natten så är du med imorgonens Expressen". Åhhh hoppas det blir en storm eller nåt var nog det jag tänkte resten av kvällen. På morgonen vågade jag mig inte först förbi någon affär så jag stack till gymmet istället :-)

Kompisen Rebecca blev klar tidigare så jag bad henne kolla i den lokala affären om hon hittade mig i tidningen. Hmm kanske lite korkat formulerat med tanke på att fru Jensen var på löpsedeln, framsidan och ett heluppslag inne i tidningen. Åter igen tur att jag inte visste det innan för då vet i tusan om jag ställt upp! Resten av min reaktion kan ni ju läsa om i historiken i bloggen (nov - dec 2011).

Så har jag ätit enligt LCHQ, har jag gått ner 33 kilo, är jag buddies med Paulun, hur kan jag ställa upp på något sådant som LCHF:are, fick jag läsa texten innan och är det verkligen jag på före fotot? Är några av de frågor/kommentarer jag fått. I början läste jag också alla kommentarer på andra forum som snackade om artikeln men det slutade jag snabbt med för jag blev lite lessen. Men jag fick ju otrolig fin respons av massviss med människor det är det jag väljer att fokusera på så jag tycker fortfarande att det var en kulig grej!!!

Svaren? Ja jag har ätit liknande LCHQ men jag kallar det LCHF (kärt barn har många namn och har man som Fredrik lite grann ändrat inställning så vill man nog hitta på sitt eget uttryck), ja jag har gått ner 33 kilo, gick upp 18 på sockerdieten och nu ner 19 av dem på LCHF, nej jag känner inte Paulun och har inte hört något ifrån honom sedan han mailade mig den tisdagen med bokfilen, hade inte ställt upp om jag inte kunde stå för det men var inte beredd på responsen och kommentarerna (lärdom som jag tar med mig), ja det fick jag men det ändras en del i tidningen (ej innebörd och sådant här sker alltid - tro mig) och japps det är jag på före fotot - det är tagit i Tunisien sommaren 2007.

För att summera: Paulun fick ut sin bok i tidningen, journalisten fick in en artikel och lön och denna bloggerskan fick en utmaning som hette duga, uppmärksamma sin blogg för att inspirera fler att det går, och visa på ett positivt LCHF-sätt. Så jag är stolt över min medverkan men vill nog ha lite mer betänketid nästa gång :-)

Kommentarer

  1. Detta låter ju helt otroligt spännande! Skit i vad andra tycker , lev ditt liv, så hakar vi som vill på....

    SvaraRadera
  2. Ja verkligen och nervöst! Men glad att jag utmanade mig själv!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass