Utmattad och illamående

Är ord som kan sammanfatta morgonens pass med PT Malou. Eller så kan man sammanfatta det med benböj och utfall i alla möjliga och omöjliga varianter. Men jisses jag är glad att jag överlevde och inte gav upp även om jag var kvidig. Var faktiskt orolig ett tag i mitten och fick fylla på med några mandlar. Hur kan det vara så tungt för kroppen både i muskler och andning att göra benövningar?

Övningarna är lite dimmiga men upplägget var ungefär såhär: Uppvärmning på crosstrainer i 10 minuter och för att det var ny vecka fick jag en ny nivå (hmm undra vad jag ska vara upp i till sommaren...) dvs level 10. Efter det var det utfall genom gymmet med kettlebells i varje hand och benböj med kettlebells, sedan benböj/squats i Smithmaskinen (se bild nedan) och Bulgarian lunges (kolla videon men jag slapp stången...).

Mandelpaus och sen på det igen. Såna här stiffleggs med 10 kilos hantlar och utfall med hopp dvs man byter "utfallsben" direkt i ett litet hopp. Kände inte mig direkt som en prima ballerina men va sjutton för ett år sedan kunde jag ju inte ens göra ett utfall. Alla dessa övningar görs i sk supersets dvs två övningar direkt efter varandra utan vila emellan. Och till sist (tror jag men i detta läget följde jag bara efter Malou som en lite hund och gjorde vad jag blev tillsagd) 4 övningar: jägarvila så länge som möjligt, sumo squats med kettlebells, benböj i maskin och upphopp. Tror det var 2 rundor men har redan förträngt det hela. Plus vader på slutet i någon djävulsmaskin.

Tyvärr har inte min kropp förträngt morgonens övningar. Benen känns som stockar och knäna är jäkligt slitna. Men det är inget som inte går över. Imorgon blir det första intervallpasset enligt det nya upplägget och kom ihåg vad ni har lovat nu!!! Dvs detta  Har du tränat idag?

Smithmaskin dvs stången sitter kvar i ställningen och man för den längs med - upp och ner. Kan lägga på mycket vikt...

Sumo squats - man ska stå väldigt brett och med tårna vinklade utåt, ner och doppa vikten/kettlebellen. Detta är nog en av de mest effektiva butt-övningarna någonsin så testa!!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass