Handmetoden

Jag har ju varit osäker på portionsstorlekar dvs hur mycket ska jag äta som tränade och viktminskande Tina. Fick lära mig ett väldigt användbart knep på kursen och då kändes som poletten äntligen trillade ner. Den senaste veckan har jag testa mina portioner enligt detta och det funkar för mig. Jag bryr mig inte om kalorier etc utan kommer nu köra enligt denna metoden.

Och som lärare Anna sa - du har alltid handen med dig (förhoppningsvis i alla fall). Så om du tex är på restaurang så kan du jämföra lite diskret. Men sen lär man ju sig snabbt hur mycket det är och behöver inte sitta och jämföra handen med det som ligger på tallriken :-)

Vi har ju olika storlekar på våra händer. Storleken är i proportion till vår kroppsstorlek tex längd. Till exempel om jag jämför min med makens så är ju hans mycket större. Vilket innebär att mina portioner ska inte vara i samma storlek som hans. Detta funkar verkligen för mig och jag har kunnat släppa massa nojor om få jag i mig för lite, för mycket etc.

Så här funkar det (svårt att förklara genom att inte visa irl men jag gör ett försök):

Handflata: håll ut handen med handflatan uppåt, handens yta och höjd är storleken på tex proteiner och kolhydrater du ska äta. Så det betyder inte ytan och sedan lägger du 5 kycklingfiler ovanpå varandra utan i mitt falla så är en 1 handflata protein = 1 st kycklingfile, 1 handflata kolhydrater = grönsaksmängd.


Kupad hand: Nu kupar du din hand till en liten skål. Detta motsvarar mängden fett du ska äta vid varje måltid. Motsvarar ungefär 1 dl. OBS! Inte rent fett nu utan tex sås, grädde i en gratäng, fett i kött etc. Men tänk fullfeta produkter. Till exempel min frukost består utav omelett med ägg, grädde, riven ost och sen har jag lite kokosfett i teet för att komma upp i min fettkvot.

Kommentarer

 1. Hej,
  Handflatemetoden är riktigt bra, jag tror att det är ITRIM som kör rätt hårt med det när man ska övergå från pulver till mat. Du byter din kolhydrats del till grönsaker om du märker att du är i behov av att justera vikten lite.

  PS: Fantastiska resultat du uppnått.

  Häls Jenn i fast i en fatsuit.

  SvaraRadera
 2. Det är många andra som också kör "handen" läste något bara för någon vecka sedan på Aftonbladet eller Expressen. Alla använder den väl lite olika men hey så länge det funkar för en själv så... Tack så mycket och detsamma!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass