Har hon diabetes?

En tidningasanka som det väl kallas och som jag fick en fråga om igår på fb sidan är - är det sant att Annika Dahlqvist har diabetes? Jag känner ju inte Annika personligen utan får lita till det hon skriver på sin egen blogg dvs där skriver hon att hon inte är diabetiker.

Var denna historien kommer ifrån är att hon har testat sin kropp för att se hur stor glykostolerans hon har. Exakt hur ett sådant test går till vet jag inte men jag kan bara gå till mig själv personligen och det är att idag tål jag mycket mycket mindre socker när jag inte äter det lika ofta. Så självklart reagerar min kropp. Men hon gjorde tydligen även om testet med mer kolhydrater i kroppen och fick normalvärde.

Eftersom min mamma har diabetes så brukar vi ibland testa blodsockervärde i hennes lilla manick. Sist jag gjorde det (juldagen 2011) hade jag perfekta värde innan och efter mat. Nästan för perfekta som mamma sa lite avundsjukt :-) Tidigare när jag levde i min sockerbubbla dvs innan 2008 såg det inte lika ljust ut och min blodsocker svajade rejält.
Som skrivet jag är ingen expert, vet ej exakt hur ett sådant här test går till mer än att man stressar kroppen med extra glukos (dvs förenklat = sockerlösning) för att kolla hur den reagerar. Konstigt om den inte hade reagerat kan jag tycka om man har vant av kroppen vid sockergiftet. Som jag skrev tidigare så idag kanske jag kan äta 10 godisbitar innan jag mår fysisk illa (jag liknar det vid att jag blir sockerhög/speedad dvs pulsen ökar, jag mår illa, blir svettig etc). Tidigare kunde jag äta typ ett kilo utan någon reaktion...

Vill ni veta mera och själv granska källorna så tror jag att dessa två länkarna kan vara en bra start:
http://www.kostdoktorn.se/annika-dahlqvist-har-inte-diabetes/
http://annikadahlqvist.com/2011/09/14/nytt-glukostoleranstest/

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

12 veckor med Itrim

Hur många burpees?

5 månader sedan min Gastric Bypass