Träning och LCHF

Den som säger att man inte kan träna hårt på LCHF kost skulle varit med på mitt PT pass imorse. Jisses säger jag men kuligt. Fick tom applåd från andra medgymmare efter sista rundan som Malou passande kallade helvetsrundan eller så var det bara jag i mitt huvud. Fortfarande andfådd när jag kom till jobb...

Idag bidde det (vad jag kommer ihåg): Crosstrainer (10 min uppvärmning på level 9 - ökning för att det var måndag eller nåt sa hon PTn), Pinneövningar (dvs rörligheten), Killer Kettlebells (bla tabata (jobba 20 sek, vila 10 sek * 8 rundor) halvsving och helsving med 12 kg), Pilatesboll övningar (tex rygg, mage), Öva på Rodd (strykeövning) och sen som Grand Final 10 min crossfit runda (markböj 8 rep, kettlebell 8 kg helsving 8 rep, burpees 5 rep) hann 8 varv plus börja på 9de. Sedan stretch och flåsande...

God damn it säger jag bara. Men jag är jäkligt stolt över mig själv och som Malou skriker till mig - du kan mer än vad du tror! Och det är helt riktigt. Så glad jag har hittat denna pärla och henne släpper jag inte i första taget. På torsdag utlovas det TRX och stegen... Så himla kul att träna och nä inga problem fast jag inte har pasta i mage :-)

Helvetsrundan
Har fått lite frågor på de olika övningarna jag kör - framför alllt vad de olika uttrycken betyder. Så jag ska försöka bättra mig och förklara lite samtidigt som jag också lär mig vad allt dessa konstigheter är för något. Du och jag Alfred liksom...

Okej om jag förstod det hela rätt och hörde genom mina egna andetag så kör man alltså på en bestämd tid tex 10 minuter och ett visst antal övningar tex i mitt fall 3 stycken med 8*8*5 repetioner. Det gäller att hinna så många varv som man bara kan på denna tiden. Så markböj, kettlebellssving, burpees, markböj, kettlebellssving, burpees, markböj, kettlebellssving, burpees, markböj, kettlebellssving, burpees... Ja jag tror ni fattar va?

Markböj (tror jag det kallas) är som att stå rakt upp och sedan sätta sig på en osynlig stol och sedan resa sig igen dvs du böjer benen till sittande läge så djupt du bara kan men bröstet uppåt (tänk att du ska sola klyftan).

Kettlebell full sving Enklast om du tittar här: http://www.dintraning.se/ovning/ (verkar förresten vara en bra sida som jag måste kolla mer på)

Burpees

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass