Vaddå inga kolhydrater???

En sak som nästa retar mig mest förutom uppfattningen om hur mycket fett man käkar så är det när folk skriver eller säger - joho det går hur bra som helst att leva utan kolhydrater eller andra alternativet - de som äter enligt lCHF äter inga kolhydrater och kommer därför bli sjuka.

Okej där finns kanske extrema människor därute som lever på kött och bea men jag tror att detta också är en av de vanligaste missuppfattningarn. Även de som käkar LCHF säger ju fel i många fall. Det jag menar är att GRÖNSAKER är KOLHYDRATER. Så säg då inte inga utan säg utvalda kolhydrater istället. Till exempel jag äter blomkålsmos istället för potatismos eller wokad broccoli istället för pasta.

Är man sockerkänslig kan det vara bra att undvika rotfrukter och röda grönsaker för de tex smakar mera sött och kan trigga igång en. Till exempel morot är ju jättebra för den som tål det men är man tex allergisk eller sockerkänslig kan det få konsekvenser. För den som tex tränar mycket så kan man lägga på lite rotfrukter i samband med träning.

Okej är vi överens? Jag äter kolhydrater men jag har gjort vissa val i min kost.

Kommentarer

 1. Jag säger alltid att de kolhydrater jag får i mig tar jag från grönsaker å att jag medvetet undviker "uppenbara" kolhydrater som pasta, ris, potatis å bröd. Då brukar det inte bli nån diskussion om ett eventuellt icke-kolhydratsintag.;))

  SvaraRadera
 2. Japp, det där är en vanlig missuppfattning, att många av oss äter NOLL kolisar, inga grönsaker, skedar i oss fett och bara sitter still i soffan hela dagarna. Suck!

  Jag har diskuterat detta i oändlighet på Internet och nu har jag tröttnat rejält på det.

  SvaraRadera
 3. Precis man äter vad som passar en själv men jag ville bara förtydliga att grönsaker är kolisar. Lika vanligt bland LCHF:are att säga fel verkar det som. Handlar bara om vilka man väljer att äta.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass